Umažanka osumnjicena za prijevaru i pronevjeru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na temelju prijave tvrtke iz Umaga, policija je provela kriminalisticko istraživanje nad 28-godišnjom Umažankom te utvrdila osnovanu sumnju da je pocinila kaznena djela pronevjere i prijevare zbog kojih ce biti prijavljena nadležnom Državnom odvjetništvu redovnim putem.

Policija je utvrdila da je bivša djelatnica u razdoblju od ožujka do kolovoza ove godine oštetila tvrtku za oko 85 tisuca kuna. Naime, naplacene depozite prilikom dolaska gostiju u apartmane tvrtke nije evidentirala u blagajni, vec ih je zadržavala za sebe. Takoder je utvrdeno da je 22. srpnja u Umagu kupila dva mobitela marke iPhone, i to na ime druge umaške tvrtke u kojoj nije bila zaposlena, te je na taj nacin oštetila tvrtku za oko 1.500 kuna.

Posljednja protupravnost za koju se tereti je dogadaj iz lipnja ove godine kada je od državljanina Ukrajine preuzela oko 61 tisucu kuna za placanje pricuve etažnog vlasništva apartmana u Stella Marisu. Preuzeti novac trebala je predati u trgovacko društvo iz Umaga koje vodi pricuvu za zgradu, no predala je oko 15 tisuca kuna, dok je preostali iznos zadržala za sebe. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter