Umažaninu 6 godina za silovanje djecaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na šest godina zatvora osuden je 63-godišnji Umažanin Egidio D. B. zbog seksualnog zlostavljanja 15-godišnjeg djecaka u sportskoj dvorani u jednom gradu na sjeveru Italije lani krajem studenog. Iako je 63-godišnjaku sudeno u skracenom postupku u kojem je sud, prema talijanskom zakonu, imao mogucnost izreci mu i duplo manju kaznu, sudac je nakon dokaznog postupka odlucio kazniti ga sa šest godina. Optuženi Umažanin od 26. studenog prošle godine nalazi se u pritvoru.

Utvrdeno je da je svoju maloljetnu žrtvu tog dana presreo u sauni dvorane jednog sportskog centra. Uspio je zaskociti djecaka i seksualno ga zlostavljati, no ovaj mu se u jednom trenutku ipak oteo i pobjegao kuci. Odmah je sve ispricao majci koja je slucaj prijavila policiji te su karabinjeri pohotnika ubrzo uhitili.

Tijekom sudenja lijecnici su potvrdili da je Umažaninova žrtva, iako 15-godišnji djecak, bio vrlo nježne grade. Tog dana gotovo sat vremena proveo je vježbajuci na spravama, a zatim je otišao do bazena. Nakon plivanja krenuo je prema tuševima. I tamo ga je zaskocio poremeceni 63-godišnjak. Ne bi li mu pobjegao djecak je pokušao spas potražiti  u jednoj od kabina saune.

Kasnije je svjedocio da se sledio od straha. Nije se mogao pomaknuti. Nije cak uspio ni vikati... dozvati u pomoc. Iza vrata, tamo gdje nitko ništa nije cuo ni vidio, dogodilo se silovanje. Bez obzira na godine, nasilnik je bio u odlicnoj tjelesnoj formi. Cijelo je vrijeme uvjeravao djecaka da je sve u redu.

Dok je svlacio svoje kupace gacice kako bi ponovio seksualni cin s 15-godišnjakom, djecak se uspio oteti se iz ruku poremecenog 63-godišnjaka. Brzo se, ne govoreci nikome ništa, presvukao u kabini, te požurio kuci. Smogao je snage sve ispricati majci. Zgrožena žena odmah je nazvala sportski centar, objasnila što se dogodilo i tko bi mogao biti napadac. Kasnije je u njegovom domu pronadeno racunalo na kojem su još u tom trenutku bile otvorene pornografske i homoseksualne stranice.


Podijeli: Facebook Twiter