Umažanin uhićen u Italiji zbog sumnje da je diler

Zoran Matošin i Vlado Škorić 2009. u Županijskom sudu u Puli (arhiva)
Zoran Matošin i Vlado Škorić 2009. u Županijskom sudu u Puli (arhiva)

Umažanin Zoran Matošin (37) uhićen je proteklog četvrtka u mjestu Ventimiglia na sjeveru Italije, u provinciji Imperia, temeljem naloga za pritvor koji je izdao sud u Milanu zbog sumnje da posjeduje drogu radi daljnje prodaje. Ventimiglia se nalazi oko 130 kilometara jugozapadno od Genove, nedaleko od granice s Francuskom, a Matošin je ondje otkriven i uhićen u jutarnjim satima u jednom hotelu, zahvaljujući magnetskoj kartici kojom se služe gosti hotela.

Talijanska policija izvijestila je da Matošin nema na području Italije prijavljen boravak ni prebivalište, no nije iznijela je li kod njega pronađena droga.

Inače, Matošin je na Županijskom sudu u Puli nakon ponovljenog suđenja koncem prošle godine zajedno s Vladom Škorićem iz Krasice (40) bio nepravomoćno osuđen za prodaju 40 grama kokaina po cijeni od 3.000 eura stanovitom Danku, odnosno prikrivenom istražitelju, u jednom umaškom hotelu u proljeće 2009. godine.

Na prvom suđenju, krajem 2009., obojica su oslobođena krivnje, no Vrhovni sud ukinuo je tu presudu i predmet vratio pulskom Županijskom sudu, koji je Matošina osudio na godinu, a Škorića na tri godine zatvora. Olakotne su im okolnosti bile da je Matošin otac četvero djece, a Škorić jednog djeteta i ima bolesnu majku. Ni Matošin ni Škorić nisu 20. prosinca 2011. prisustvovali objavi presude.

Matošin je u srpnju ove godine zajedno sa Slađanom Markotićem (25) iz Slavonskog Broda nepravomoćno osuđen i zbog razbojničke krađe u Umagu, počinjene u ožujku nad ženom koja je, prodavši zlatninu, s 8.800 kuna upravo izišla iz poslovnice za otkup zlata. Zbog poticanja na nedjelo Matošin je kažnjen uvjetnom osudom na godinu dana i rokom kušnje od tri godine, a Markotić bezuvjetnom na godinu i osam mjeseci jer je ženi koju je, na Matošinov nagovor, pratio od izlaska iz poslovnice, oteo kuvertu s novcem koju je držala ispod ruke. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter