Umažanin reketario Slovenca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i osumnjičila 30-godišnjaka s područja Umaga da je počinio kaznena djela iznude, prijetnje, razbojstva i neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Muškarca se sumnjiči da je 29. rujna oko 2 sata u Savudrijskoj ulici u Umagu istukao 30-godišnjeg državljanina Slovenije i da mu je pritom oduzeo nekoliko tisuća eura. Osim što mu je uzeo novac, 30-godišnjak mu je uzeo i automobil, citroen C5, slovenskih nacionalnih oznaka, a potom se njime odvezao u nepoznatom smjeru.

Automobil je naknadno pronađen u mjestu Petrovija, a tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 30-godišnjak prijetio smrću državljaninu Slovenije i 53-godišnjakinji s područja Umaga ako događaj prijave policiji. Također je utvrđeno da državljanin Slovenije bio prisiljen 30-godišnjaku plaćati ''zaštitu'' za sebe i svoj restoran u Sloveniji te mu je tako unazad nekoliko mjeseci predao više tisuća eura.

Policijski službenici pronašli su i uhitili 30-godišnjeg muškarca te su ga, po završetku kriminalističkog istraživanja, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter