Umažanin prijetio pištoljem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 58-godišnjak iz Umaga počinio kazneno djelo prijetnje pištoljem 77-godišnjaku iz Buja te je u utorak priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Policija ga sumnjiči da je u ponedjeljak oko 15 sati u dvorištu u naselju Mareda na području Novigrada, vrijeđao 35-godišnjaka iz Buja i 26-godišnjaka iz Osijeka, nakon čega se udaljio s mjesta događaja. Osumnjičeni se ubrzo vratio s pištoljem, a tada se u sukob umiješao 77-godišnjak iz Buja, koji je pokušao smiriti 58-godišnjaka, no on mu je zaprijetio pištoljem.

Prilikom naguravanja, 77-godišnjak je uspio oduzeti pištolj 58-godišnjaku, nakon čega su na mjesto događaja pristigli policijski službenici i uhitili 58-godišnjaka.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je 58-godišnjak bio pod utjecajem alkohola od 1,62 promila, dok je obavljenim provjerama utvrđeno da ne posjeduje dozvolu za spomenuti pištolj te se protiv njega, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju, podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter