Umažanima nastavljeno suđenje za šverc školjki

Tvrde da nisu krivi – Elvis Palčić, Zoran Milošević, Mladen Jović i Tomislav Bašić (Snimio Roni Brmalj/Novi list)
Tvrde da nisu krivi – Elvis Palčić, Zoran Milošević, Mladen Jović i Tomislav Bašić (Snimio Roni Brmalj/Novi list)

Pred tročlanim USKOK-ovim vijećem kojem predsjeda sutkinja Jesenka Kovačić nastavljeno je suđenje četvorici Umažana zbog šverca više od tone prstaca u Sloveniju. Optuženici Mladen Jović (44), Tomislav Bašić (35), Zoran Milošević (36) i Elvis Palčić (34) terete se da su od 28. lipnja do 28. prosinca 2010. godine počinili kaznena djela izbjegavanja carinskog nadzora, te udruživanja zbog počinjenje kaznenih djela. Prema optužnici koju zastupa zamjenica ravnatelja USKOK-a Sajonara Čulina četvorka je u Sloveniju prokrijumčarila najmanje 1.001 kilogram prstaca, 20 kilograma jakobovih kapica i tri kilograma prnjavica.

Danas su saslušana tri svjedoka, ali njihovo sjećanje na događaje iz ljeta 2010. godine toliko su izblijedila da je sutkinja bila prisiljena jednom od njih pročitati što je rekao prilikom davanja iskaza u USKOK-u 24. siječnja 2011. godine. Naime, saslušani svjedoci zaboravili su i ne sjećaju se nikakvih događaja koji bi dovodili u vezu optuženike s navodima iz optužnice.

Nakon što je svjedoku 33-godišnjem Ervinu Magdiću predočeno kako je kazao da je u kolovozu 2010. godine bio s Miloševićem na plovilu kada su u Sloveniju prevezli četiri-pet vreća školjki, svjedok je rekao: "Tada sam u USKOK-u pogriješio. Bili smo u uvali Kanegri. Tamo je otkupna stanica. A to je u Hrvatskoj. Tada sam bio i isforsiran. Znanci su mi bili u zatvoru, a meni su u USKOK-u prijetili s velikom novčanom kaznom i zatvorom." (B. ŠKORIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter