Umažanima Ivani i Robertu Legović inovatorska odličja

Ivana i Roberto Legović na dodjeli medalja u Pittsburghu (arhiva)
Ivana i Roberto Legović na dodjeli medalja u Pittsburghu (arhiva)

Na upravo završenom 13. britanskom sajmu inovacija u Londonu hrvatski inovatori i poduzetnici osvojili su 13 odličja: "Platinu", dvije posebne nagrade "Double Gold", sedam zlata, dva srebra i jednu broncu, izvijestio je danas Hrvatski savez inovatora.

Te uspjehe hrvatski inovatori i poduzetnici ostvarili su u konkurenciji brojnih inovacija iz europskih i azijskih zemalja, a uz to ostvaren je niz obećavajućih poslovnih susreta zahvaljujući inovacijskoj misiji koju je organizirao Centar za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj Hrvatske gospodarske komore, navodi u priopćenju Hrvatski savez inovatora.

Najuspješniji hrvatski izlagači bili su Ivana i Roberto Legović koji su za "Detox-Destress Lavander" nagrađeni posebnom nagradom "Platina" i zlatnom medaljom. Oni su već i ranije dobivali brojne nagrade u inozemstvu, a samo ove godine osvojili su zlatne medalje u Sjedinjenim Američkim Državama, Maleziji, Rusiji i Rumunjskoj.

Vrlo uspješni bili su Jana Žiljak Vujić, Vilko Žiljak, Klaudio Pap, Ivana Stanimirović Žiljak, Tehničko veleučilište u Zagrebu, čiji je "Infraredesign maskirna uniforma – dualni dizajn na tekstilu i koži" nagrađen posebnom nagradom Dvostruko zlato (Double Gold) i zlatnom medaljom. Ivan, Roman i Tomislav Krunić osvojili su za "Roto rašpu" i "Tračnu rašpu" posebnu nagradu Double Gold i dvije zlatne medalje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter