Umažani zasluženo uskočili u elitu

GLAVNA NAPADAČKA UZDANICA DOMAĆINA - Valentino Ravnić (M. MIJOŠEK)
GLAVNA NAPADAČKA UZDANICA DOMAĆINA - Valentino Ravnić (M. MIJOŠEK)

Umag - Zamet 31:28 (18:12)

Susret 26. kola Premijer lige. Sportska dvorana OŠ Marija i Lina. Gledatelja 500. Suci: Emanović i Mikić (oba Štivica).    

UMAG: Sorić (14+0), M. Ravnić (1+0), Buvinić, V. Ravnić 11 (4), Sever, Ružić, Petričević, Bošnjak 6, Didić, Stapar 3, Matanović 4, Ćosić 3, Beliga, Gorenac 2, Sinčić 2, Horozović.     

ZAMET: Lučin (2+0), Slavić (12+1), Hrvatin 3, Martinović 2, Uzelac, Lončarić 4, Stipčić 5, Stojanović 2, Glavaš 4 (1), Kovačević 2, Golik, Jelušić 1, Valković, Grozdek, Majić 3, Miličević 2.           

Sedmerci: Umag 5 (4), Zamet 1 (1). Isključenja: Umag -, Zamet 4 minute.

Umaški su rukometaši ostvarili cilj, izborili su nastup u Ligi 6! Na zaključenju prvenstvene dionice domaćini su trebali staviti točku na "i", uzeti makar i bod te tako okruniti svekoliko postignuće i izboriti - Ligu 6. U tome su uspjeli teškom mukom, iako su u najvećem dijelu prvog poluvremena imali solidnu prednost, od pet pa do osam golova. Sve to osim tri uvodne minute, koliko je igrao Ivan Sever, domaćini su odradili bez tog stožernog igrača. Prva saznanja govore o puknuću Ahilove tetive.

Odlično su Umažani otvorili dvoboj s tradicionalno neugodnim suparnikom. Poveli su sa 6:1 poslije šest minuta, nakon triju pogodaka Valentina Ravnića i nekoliko odličnih obrana Marina Sorića. Nastavili su "žuto-plavi" u tom stilu i u narednim minutama što pokazuje i sustavno vodstvo (7:2) na isteku 10. minute. Preko nezadrživog Lončarića smanjili su Zamećani zaostatak na 9:6 do sredine prvog poluvremena. U osam narednih minuta Umažani su preko V. Ravnića (4), Stapar i Ćosića ostvarili novi niz (7:2) za najveću prednost tijekom prvog poluvremena (16:8). Do odlaska na odmor gosti su neznatno preko Hrvatina ublažili taj "minus", dobrim dijelom zahvaljujući i vrsnim obranama vratara Dina Slavića. 

U prvim minutama nastavka Zamećani pokazuju zašto su momčad iz samog vrha lige. Za kratko vrijeme su "istopili" prednost suparnika na 19:17 (38'), no u domaćim redovima je proradio novi adrenalin. Vratili su se na uobičajenih pet-šest golova razlike, ali ni tada nisu bili sigurni poznajući vrijednosti rivala. Na kraju su domaćini bili bolji za tih nekoliko pogodaka. Svoje odlično izdanje začinio je Valentino Ravnić pogotkom iz "zepelina" na dodavanje Bošnjaka u 55. minuti, za umaških 31:21. Od tada su na parketu umaške mlade snage, što gosti koriste za dovođenje rezultata u primjerene "okvire", spram igre koju su pokazali u ovoj utakmici. (Z. GAVRAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter