Umažani švercali Egipcane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujska je policija kriminalistickim istraživanjem utvrdila osnovanu sumnju da su 59-godišnjak i 36-godišnjak iz Umaga preko državne granice namjeravali prošvercati šestero državljana Egipta.

U utorak u poslijepodnevnim satima policijski službenici su najprije kod mjesta Dramac zaustavili vozilo marke nissan patrol pulskih registracijskih oznaka u kojem se nalazio 59-godišnjak s dvoje državljana Egipta u dobi od 19 i 18 godina. Svega nekoliko minuta kasnije policija je u mjestu Kremenje zaustavila audi A4 pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji Umažanin, dok su s njime u automobilu bila cetvorica Egipcana u dobi izmedu 19 i 21 godine.

Utvrdeno je da su Egipcani došli u Republiku Hrvatsku 21. srpnja s vecom skupinom svojih sunarodnjaka, nakon cega su na podrucju Zadarske županije s nepoznatom osobom dogovorili protuzakonito prebacivanje do Italije. Egipcani su potom 31. srpnja autobusom došli do Rijeke, gdje su unajmili taksi koji ih je odvezao do Umaga.

Tamo ih je docekao 36-godišnjak, koji ih je svojim vozilom dovezao do kuce u Ulici Pazinskih odluka u Umagu, gdje su Egipcani prenocili. Slijedeceg su dana Umažani smjestili Egipcane u dva automobila i krenuli u pravcu državne granice, kada su uhiceni. Protiv Umažana slijedi kaznena prijava redovnim putem, a šestorici državljana Egipta rješenjem Policije postaje Buje izrecen je izgon na godinu dana. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter