Umažani se vratili pobjedama

NEZADRŽIV ZA POREČKU OBRANU - Valentino Ravnić (M. MIJOŠEK)
NEZADRŽIV ZA POREČKU OBRANU - Valentino Ravnić (M. MIJOŠEK)

Sportska dvorana OŠ Marija i Lina. Gledatelja 800. Suci: Gubica (Petrijevci) i Milošević (Osijek).

UMAG: Sorić, Milinković (11+1), Burnić, Buvinić, V. Ravnić 7, Sever 1, Udovičić, Petričević, Bošnjak 2, Didić, Stapar 5, Matanović 6 (3), Ćosić, Seferović 5, Gorenac 1, Horozović.      

POREČ: Car (11+0), Čarapina (4+0), Marić 2, Huljina 1, Banko, Thoss 2, Gavrić, Perić 1, Deak 2, Petrić, Mofardin, Božić, Radaković 6 (2), Kobetić, Obranović 7.           

Sedmerci: Umag 4 (3), Poreč 3 (2), Isključenja: Umag 6 minuta, Poreč 10  minuta. Crveni karton: Gorenac (Umag) i Kobetić (Poreč).

Koliko je igranje u Europi ostavilo traga na igri porečke momčadi teško je reći, kao i izostanak ponajboljeg igrača Vedrana Mataije. Međutim, tome unatoč, domaćini su potvrdili da su spremni nadmašiti tradicionalno neugodnog suparnika koji u pravilu na umaškom parketu uvijek igra na pobjedu. To je sigurno bio pravi razlog da se u takvom broju u gledalištu okupio toliki broj poklonika ovog sporta, koji sigurni nisu zažalili. Vidjeli su dobar rukomet i pobjedu umaške momčadi u istarskom derbiju, zaostalom susretu 8. kola.

Na otvaranju susreta Radakovićev gol iz startne minute domaćini su poništili preko V. Ravnića, Bošnjaka i Seferovića, te u 5. minuti ostvarili prednost od 3:1. Mogli su tu prednost uvećati da lopta Severa sa sedam metara nije završila preko grede. Izjednačili su Porečani u narednoj minuti preko Marića i Rađakovića i od tada se igrao gol za gol sve do dvadesete minute (8:7), mada su domaćini imali tri puta po dva gola prednosti. U narednoj minuti Kobetić je nepromišljeno reagirao dok je bio na podu s domaćim vratarom Milinkovićem i zaradio isključenje. U tri naredne minute Umažani su "ispisali" seriju od 3:0 i povećali prednost na 11:7. Do odlaska na odmor, ponajprije zahvaljujući vratarima Caru i Milinkoviću, vidjeli smo tek po jedan pogodak. (M. GAVRAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter