Umažani i Žminjci dočekali Novu u podne

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prepunoj žminjskoj Areni sve generacije - od najmlađih do onih nešto starijih - dočekale su točno u podne 2013. godinu. Veselje, ples i pjesma rezime su dnevnog dočeka koji je u Žminju, ali i Istri organiziran prvi put.
Nakon Alena Vitasovića i Replay Banda petnaestak minuta pred doček u podne binu su zauzeli članovi uigranog i poznatog benda The Night Express koji su odmah privukli publiku u prve redove i fešta je mogla početi.

Odbrojavanje je najprije počelo od 17, ali kada se uključio monitor s točnim vremenom, onda se od pet do jedan odbrojavalo u sav glas. Podne je tek bilo zagrijavanje, atmosfera je s prolaskom vremena bila sve veselija, a jedna od okosnica dnevnog dočeka bilo je pjevanje u jedan glas hitova nedavnog gosta žminjske Arene Mate Miša Kovača.

Vjerojatno se nitko nije nadao ovako velikom odazivu budući da je bila riječ o "probnom" dočeku u podne, no da je on u potpunosti uspio dalo se naslutiti i samim ulaskom u Žminj. Vozači su tražili parking, a ljudi su se masovno kretali prema Areni. Bio je to zaista lijep prizor.

U jutarnjim satima na svoje su došli najmlađi. Njih je zabavljao iluzionist Magic Albin, a uz već spomenute bendove nastupao je i Amaro bend. Iako je, kako su naglasili članovi The Night Expressa, bilo sitnih tehničkih poteškoća, to se nikako ne može reći za ukupnu atmosferu i veselje. Doček u podne svakako će se pamtiti po dobroj i uspješnoj organizaciji. Za sve su zaslužni glazbeni promotor Veseljko Buić, a sva su događanja podržale Općina Žminj i Turistička zajednica koja je najavila da će to postati tradicija.

Iako je ove godine doček na otvorenom, zahvaljujući grupi poduzetnih ugostitelja, organiziran i u njihovom gradu, Umažani su Novu godinu najprije pozdravili točno u podne, u atriju Pučkog otvorenog učilišta "Ante Babić", pod suncem koje je doprinijelo dobrom raspoloženju.

Zdravicu je održao gradonačelnik Vili Bassanese, poželjevši sugrađanima na hrvatskom i talijanskom jeziku puno zdravlja, sreće i zajedništva u "godini novih izazova i pobjeda".

Podnevni doček, koji u Umagu već treću godinu za redom organiziraju Grad, Turistička zajednice i Učilište, polako prerasta u lijepu tradiciju. I ovaj je put okupio obitelji, prijatelje i poznanike koji su razmjenjivali srdačne pozdrave, čestitke i želje te turiste koji su upravo Umag i Bujštinu izabrali za svoje novogodišnje praznike.

Mnogi su se s guštom nasladili ponuđenim besplatnim kroštulima, fritulama i kuhanim vinom i(li) opustili na punim terasama okolnih kafića. Repertoaru evergreena i aktualnih plesnih hitova u izvedbi odličnog Goran Griff banda teško je bilo odoljeti te su neki od njih i zapjevali, cupkali u ritmu glazbe, pa i zaplesali. (napisale i snimile M. MEDIĆ, K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter