Umaština ulaže 12 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sve komunalne investicije na Umaštini - dovršene i one u tijeku - koje zajedno vrijede oko 12 milijuna kuna predstavili su novinarima gradonacelnik Vili Bassanese i njegov zamjenik Mauro Jurman.

Dio toga financira se iz gradske kase, a ostalo iz drugih izvora, poput sanacije potoka u staroj Savudriji. Oko 400 tisuca kuna osigurale su Hrvatske vode, a Grad je sudjelovao s 200 tisuca, u što je ukljucena sanacija ceste i rasvjete. Kanal je ocišcen, betoniran i ureden, a utvrdena je i obala gdje se ulijeva u more.

Sanirana je i proširena prometnica u Ravnoj Dolini, u Bašaniji je ureden centar i proširena cesta, a u Zambratiji je kod lucice prema Katoru otvorena šetnica. U Stella Marisu se radi igralište, a u naselju Molea sanirana je i uredena lucica u uvali Pozioi, kao i plaža.



- Hrvatske vode sanirale su potok u Moeli. Na Punti smo uzeli u koncesiju dio plaže kod hotela Adriatic i uredili ga jer je ta površina bila neupotrebljiva. Od urušavanja je spašena obala u Lovrecici u dužini od 200-tinjak metara, kamenim blokovima utvrdena je obala, izgradena je šetnica i uredena plaža, cime je to mjesto dobilo novi atraktivan izgled, objasnio je Bassanese.

U tijeku je i plinofikacija - gradi se vod od Špinela prema Podravkinom pogonu u gradu, koji ce prvi dobiti plin, a u pripremi je spajanje svih javnih ustanova na tu mrežu, za što je Grad zasad osigurao pola milijuna kuna.

Na podrucju Petrovije gradi se obilaznica u dužini od oko dva kilometra, koju Hrvatske ceste financiraju s devet milijuna kuna. Grad je dvije godine lobirao i odradio pripremni posao, odnosno dokumentaciju, uz uredenje svih imovinskopravnih odnosa, koja je prethodila izdavanju gradevne dozvole. Cesta bi mogla biti puštena u promet do Nove godine. (T. KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter