Umaški vijećnici izglasali povećanje budžeta

Od prodaje gradskih nekretnina planira se prihodovati 25,15 milijuna kuna - Ulica Marije i Line u Umagu (M. MIJOŠEK)
Od prodaje gradskih nekretnina planira se prihodovati 25,15 milijuna kuna - Ulica Marije i Line u Umagu (M. MIJOŠEK)

S deset glasova "za" i sedam suzdržanih umaški su vijećnici donijeli prvi rebalans gradskog budžeta, koji je povećan za 13,46 milijuna, na 173,88 milijuna kuna. Po pročelnici za financije Barbari Krištofić Brenčić, izmjene su utemeljene na raspodjeli viška sredstava od lani te odobrenju Ministarstva financija da uvrste Dom za starije i nemoćne "Atilio Gamboc" u proračunske korisnike.

- Najznačajnija promjena među prihodima, koji su ukupno veći za 12,86 milijuna ili 10 posto, povećanje je od 13,54 milijuna kuna od prodaje nefinancijske imovine. Od prodaje gradskih nekretnina planira se prihodovati 25,15 milijuna. Prihodi od poreza ostaju isti, dok su za 4,47 milijuna ili 25,7 posto smanjeni oni iz inozemstva, jer nisu prihvaćeni programi selektivnog prikupljanja otpada te valoriziranja marikulture, kandidirani za europska IPA sredstva.

Za 11,7 posto, na 40,02 milijuna povećani su prihodi od pristojbi, među kojima za 1,27 milijuna komunalni doprinos i naknada u skladu s izdanim rješenjima za legalizaciju, rekla je pročelnica.

Uvrštenjem Doma za starije, nastavila je, povećani su prihodi za 2,95 milijuna. Planirano zaduženje smanjeno je s deset na tri milijuna kuna, budući da nije izgrađen vrtić u Komuneli, ali ostaje obnova nogometnog igrališta s umjetnom travom. Raspoloživa sredstva iz prethodnih godina povećana su za 7,2 milijuna, na 29,93 milijuna.

Rashodi poslovanja povećani su za 8,55 milijuna ili 8,4 posto, na 110,05 milijuna kuna. Oni za zaposlene rastu za 3,74 milijuna, na 40,98 milijuna, a prema obrazloženju pročelnice, najvećim se dijelom odnose na zaposlenike Doma. U Gradu najveće se povećanje od deset milijuna, na 83,2 milijuna, odnosi na Odjel za komunalni sustav, koji u rashodima sudjeluje s 47 posto.

Daglas Koraca (IDS) je istaknuo povećanje rashoda za zaposlene za 3,7 milijuna. "Na zaposlenike Doma ide 1,7 milijuna. Što je s ostala dva milijuna, koliko je novih ljudi zaposleno u gradskoj upravi i gdje?", pitao je Koraca. (K. FLEGAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter