Umaški umirovljenici prikupili više od 7.000 kn

(D. Š.)
(D. Š.)

Više od 250 umirovljenika okupilo se na prednovogodišnjoj svečanoj večeri u umaškom hotelu Meliá Coral, koju su tradicionalno zajedno organizirale umaška podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH) i Ogranak umirovljenika Istraturista.

Uz prigodni slavljenički, večera je imala i humanitarni karakter, pa su umirovljenici prikupili više od 7.000 kuna koje će se donirati Domu umirovljenika Atilio Gamboc u Umagu, te za nabavu medicinske opreme.

Umirovljenicima se na svečanosti u ime Istraturista kao pokrovitelja ovog zbivanja obratio novi direktor tvrtke Ronald Korotaj, zaželjevši im dobrodošlicu i istaknuvši važnost tradicije u paleti korporativnih vrijednosti Plave Lagune u čijem sastavu Istraturist od nedavno posluje, te potvrdivši daljnju potporu Istraturista aktivnostima umirovljenika.

U ime umaške podružnice SUH-a njen predsjednik Anton Pertot zahvalio je Istraturistu na potpori u organizaciji svečane večere te posebno istaknuo doprinos bivših radnika, sadašnjih umirovljenika Istraturista. "Umirovljenici su i večeras pokazali svoje veliko srce, podržavši odluku predsjedništva Podružnice Umag da se pridružimo akciji Umagični blagdani i doniramo novac za neurofeedback uređaj koji će biti od velike pomoći u liječenju djece s posebnim potrebama", rekao je Pertot.

Kroz Istraturist je prošao iznimno veliki broj radnika, pa danas na području grada Umaga i okolice živi više od 200 umirovljenika ove tvrtke, od kojih je 74 učlanjeno u prije dvije godine osnovan Ogranak umirovljenika Istraturista. Predsjednik Ogranka Fulvio Titonel podsjetio je na brojne aktivnosti u prošloj godini i izrazio nadu da će i predstojeća godina "donijeti obilje druženja, sportskih aktivnosti i nastavak odlične suradnje s Istraturistom“. Svečana večera nastavljena je tradicionalnom lutrijom s brojnim nagradama, i plesnom zabavom uz grupu Trio Nightlife. (D. Š.)

 


Podijeli: Facebook Twiter