Umaški SRP protiv Thompsona

Umaški SRP-ovci
Umaški SRP-ovci

Za grad kakav je Umag, multikulturalan i tolerantan, sa značajnim udjelom talijanske manjine, sramotno je i neshvatljivo gostovanje proustaškog pjevača Thompsona koji otvoreno širi međunacionalnu mržnju i diskriminaciju, rekao je predsjednik umaške Socijalističke radničke partije Valter Jugovac na konferenciji za novinare kojom se ova stranka javno usprotivila najavljenom nastupu Marka Perkovića sredinom lipnja.

SRP-ovci su na presici prikazali dio 313. emisije "Latinica", kojoj je tema bio upravo Perković, i to snimak s koncerta u Osijeku 2002. kada pjeva "Jasenovac i Gradišku Staru". Jugovac je napomenuo da je pjevač komentirao kako je to pjevao "svugdje po hrvatskim trgovima i dvoranama" i da mu ne pada na pamet zbog toga se ispričati.

- Žalosno je da država Hrvatska, koja u preambuli Ustava ima definiciju da je nastala na temeljima antifašizma, ne sankcionira na najstroži mogući način takvo očito divljanje proustaškim i fašističkim pjesmama. Sve je to u skladu s već viđenim ovih dana, ustaškim orgijanjem Joea Šimunića na stadionu s inkriminiranim pozdravom "za dom", gdje mu razdragano gledalište odgovara sa "spremni", ili otkrivanjem spomenika HOS-ovoj bojni Rafael Vitez Boban - prema notornom ustaškom zločincu, i to od strane gradonačelnika Splita, SDP-ovca Baldasara. Potom i delirija branitelja u Lisinskom pri spomenu Šimunića i Thompsona, uz salvu zvižduka branitelju i ministru Matiću, kaže Jugovac. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter