Umaški Sea Star među najboljim festivalima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na službenom izboru za najbolje festivale u Europi (European Festival Awards) na kojem sudjeluje preko 350 festivala iz 35 europskih zemalja umaški Sea Star izabran je među prvih deset u kategoriji "Najbolji novi festival". Ovo priznanje stiglo je nakon što je u Umag već otišla nagrada za Najbolji novi festival u Hrvatskoj, a ovoga je puta Sea Star u društvu novih europskih festivalskih zvijezda kao što je zimska verzija njemačkog metal giganta Wackena, belgijski Cactusfestival ili izuzetno hvaljeni portugalski Waking Life.

Uz to, novosadski EXIT je u glavnoj kategoriji i devetu godinu zaredom izabran među deset najboljih velikih festivala Europe zajedno s ostalim glazbenim festivalskim velikanima poput belgijskog Tomorrowlanda, nizozemskog Lowlandsa, njemačkog Wacken Open Aira i mađarskog Szigeta. Ove godine, EXIT je dobio i ogromno priznanje stručnjaka iz festivalske industrije jer se našao u finalu u još dvije prestižne kategorije, u kojoj glasuje sklučivo žiri, za Take a Stand nagradu društveno angažirano djelovanje, ali i za najboljeg organizatora na nivou cijele Europe, ističu organizatori iz EXIT tima.

Razlog leži u tome što su sva četiri festivala u organizaciji EXIT tima, Sea Star u Hrvatskoj, Revolution u Rumunjskoj, te EXIT u Srbiji i Sea Dance u Crnoj Gori, izabrani među deset najboljih u Europi, svaki u svojoj kategoriji. S nominacijama za još dvije specijalne nagrade, EXIT time ima ukupno čak šest nominacija u svega 12 različitih nagrada za najbolje festivale! Crnogorski Sea Dance ove je godine ponovo u najužoj konkurenciji za "Najbolji festival do 40.000 posjetitelja dnevno" s njemačkim Melt! i Reeperbahn festivalima, dok je rumunjski Revolution treću godinu zaredom u deset "Najboljih malih festivala". Biser ovogodišnjeg Exita i svjetske glazbene scene Rag'n'Bone Man, glavni je favorit za najbolju novu zvijezdu, ističe EXIT tim.

Pobjednike bira publika iz cijele Europe, zajedno sa stručnim žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije. Proglašenje pobjednika bit će na ceremoniji dodjele nagrada u nizozemskom Groningenu 17. siječnja 2018.

Ulaznice po poklon cijeni

U utorak 12. prosinca stižu i prve EXIT ulaznice po poklon cijeni od 445 kuna, što je ušteda od velikih 60 posto u odnosu na njihovu finalnu cijenu. Moći će se kupiti na svim prodajnim mjestima te online u prodajnim sustavima TicketShop i Entrio. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter