Umaški sajam sporta jedinstven u Hrvatskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugi sajam sporta i slobodnog vremena, jedini takve vrste u Hrvatskoj, svecano je u petak otvoren na umaškoj Novoj obali.

- Ovaj je sajam hvalevrijedan dogadaj. Njegovom organizacijom se imate priliku profilirati kao jedinstven grad u Hrvatskoj i to u slijedecim godinama morate iskoristiti na najbolji moguci nacin, porucio je na otvorenju Umagežima pomocnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Petar Skansi.

Gradonacelnik Vili Bassanese ovom je prigodom najavio da ce Umag u iducih desetak godina dobiti najvecu sportsku zonu na Mediteranu, koja ce privlaciti posjetitelje 365 dana u godini: na 300-tinjak hektara izmedu kružnog toka na Komuneli do hotela Kempinski u dubokom zaledu Zambratije, gdje ce u infrastrukturu za 20-ak sportova biti uloženo oko 80 milijuna kuna.

Skansi je najavljene planove nazvao senzacionalnim i važnim podatkom koji ce, u trenutku kad se raspravljaju o buducnosti Hrvatskog olimpijskog centra na Bjelolasici, a u obzir se uzimaju i druge lokacije, prenijeti u ministarstvo.

Na sajmu se na 1.625 cetvornih metara unutarnjeg i 5.000 vanjskog izložbenog prostora do nedjelje predstavlja 30-ak izlagaca s opremom, odjecom i obucom za sport i rekreaciju, a 50-ak sportskih udruga s više od 1.000 sudionika demonstrira i nadmece se u razlicitim disciplinama, od nogometa u kavezu i borilackih vještina do golfa, biciklizma i jedrenja.

Posebno ce atraktivni biti subotnji Zumba masterclasses, u kojima ce se od 12 do 23 sata zainteresirani moci pridružiti medunarodnim licenciranim fitness instruktorima za ovu izuzetno popularnu tjelovježbu uz latino ritmove.

Istovremeno se, takoder u organizaciji Grada i poduzeca Komunela, održava i 15. sajam cvijeca "Umag floria" s 30 izlagaca i medunarodnim cvjecarskim natjecanjem srednjoškolaca Flora Educa. (K. FLEGAR, snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter