Umaški osnovnoškolci ponosno uzeli svoja odličja


U petak su, u kino dvorani POU Ante Babić u Umagu, dodijeljene nagrade uspješnim učenicima umaških osnovnih škola za školsku godinu 2014/2015. U prepunoj dvorani osnovnoškolci su s nestrpljenjem čekali da stupe na binu i ponosno uzmu u ruke svoja priznanja koja su svojom marljivošću i trudom zaslužili. Nagrade i priznanja su dodijeljena osnovnoškolcima odlikašima i najuspješnijima na državnim i županijskim natjecanjima i smotrama, koje im je uručio umaški gradonačelnik Vili Bassanese.

Umag se može pohvaliti da je 20 učenika završilo svih osam godina s odličnim uspjehom, pa su od Grada dobili novčanu nagradu u iznosu od 500 kuna. Roditelji su s ponosom gledali svoje mališane od kojih su se neki više puta popeli na binu i dobili priznanja za različita područja i na tome im zaista treba čestitati. Osim odlikaša, bio je tu i veliki broj učenika koji su postigli visoke rezultate na državnim i županijskim natjecanjima i time postali ponosom grada Umaga.

Osim po znanju, osnovnoškolci su se istakli i u sportu u kojem su postigli zavidne rezultate te još jednom potvrdili kako se ne govori uzalud da je Umag grad sporta. Ovaj je događaj obilježio kraj školske godine i dok jednima počinju ljetne radosti, druge čeka upis u srednje škole. Sudeći po mnogobrojnim priznanjima koji su dokazali kvalitetu obrazovanja u Umagu, to im ne bi trebao biti problem. (Tea GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter