Umaški laburisti: Više štandova, veća zaposlenost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uvođenjem novih kriterija i pravilnika o korištenju javnih površina koji bi lokalnom stanovništvu omogućio lakše dobivanje mjesta za štandove za prodaju na gradskom šetalištu uz more jedan je od načina za smanjenje nezaposlenosti, rekli su na konferenciji za novinare predstavnici umaškog ogranka Hrvatskih laburista - Stranke rada.

Kako je rekao predsjednik ogranka i gradski vijećnik Davor Rašin, ovaj su prijedlog iznijeli na protekloj sjednici gradskog vijeća, a obećano im je da će se on uzeti u obzir i uskoro organizirati razgovor u Gradu.

- Po uzoru na susjedne gradove Novigrad i Poreč, uputili smo inicijativu kojom želimo potaknuti određene promjene i uvesti jasne kriterije u korištenju javnih površina. Poznato nam je kako mnogi građani žele ponuditi vlastite proizvode na prodaju na štandovima tijekom sezone, ali im dosadašnji previsoki najam nije to omogućavao. Osim toga, šetnica ne znači samo uski centar već se prostire i oko dva kilometra dužinom obale, rekao je Rašin.

Vlatko Grubiša istaknuo je kako su njihovi prijedlozi uvođenje novog pravilnika o korištenju javnih površina s postavljanjem kriterija i bodovanjem, uvođenje noćnih gradskih čuvara i omogućavanja prohodnosti putova, te uvođenje večernjih čistača otpada.

Smatraju da niže cijene najma ne bi utjecale na punjenje proračuna jer bi porastao broj zakupaca. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter