Umaški laburisti: U fokusu mali čovjek

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Svjesni smo poteškoća i krize koja je svakim danom sve veća. Radnih mjesta je sve manje, a velike korporacije još su veće. U našem fokusu interesa je običan građanin, mali čovjek, koji ima sve manje životnog prostora, kazao je na predstavljanju liste kandidata Hrvatskih laburista za umaško Gradsko vijeće njen nositelj Davor Rašin.

Kazao je da u svom gradu žele da svaki pojedinac ima mogućnost samozapošljavanja uz minimalna ulaganja, olakšice, smjernice i potrebnu infrastrukturu. Uvjeren je da, iako je otvaranje velikih firmi u današnje vrijeme malo realno, da Umag ima šanse ponovno stati na noge.

- Najveće bogatstvo su naši ljudi koji rade i žive od svog truda, ali njima se malo dalo. Imamo lijep i uređen grad, s visokim standardima, ali velik broj građana živi na granici egzistencije. Glavnina njih radi samo tri mjeseca u sezoni, ali kako da tako prežive cijelu godinu, rekao je nositelj liste laburista i dodao da su potrebni poduzetnički inkubatori s olakšicama za nove poduzetnike, novi krediti za poljoprivrednike, godišnji zakup javnih površina po sistemu bodovanja sličnom kao za POS-ove stanove i veća ponuda javnih površina koje bi se tijekom sezone iznajmile.

Napomenuo je da sve što se u Umagu gradi plaćaju porezni obveznici, pa je stoga nužno da gradska uprava bude servis i savjetnik svim njenim žiteljima.

Rašin je dodao da treba objediniti sektor poljoprivrede i ribarstva, jačati sektor privatnog smještaja i osigurati dodatnu turističku ponudu, pri čemu je mislio na privlačenje gostiju kulturnim znamenitostima.

- Pretvorimo Umag u grad doživljaja, prepoznatljivog po svojoj bogatoj kulturnoj baštini. Učinimo centar grada atraktivnijim. Imamo što ponuditi, pokažimo što imamo, a to su Sipar, savudrijski svjetionik, galije, amfore, antička uljara iza crkve, batane i savudrijska bitka. Živimo na moru, a najviše potičemo tenis i nogomet. Dodajmo uz sve to i nautički turizam kojeg doslovce nema, nanizao je prvi čovjek umaških Laburista.

Uz njega na listi su Denis Finderle, Valentino Štingl, Marta Miljanović, Edita Umihanić, Điano Simonišek, Tihomir Pavlović, Marijana Pujas, Tulio Medica, Vladimir Brkljača, Tamara Finderle, Stjepan Olujić, Ketrin Rojnić-Škopac, Vlatko Grubiša, Adrijano Srdoč, Iris Bratović i Josipa Lovrić-Blaško. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter