Umaški koncert Thompsona za proslavu Porina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojna publika dočekala je pjevača Marka Perkovića Thompsona na njegovom sinoćnjem koncertu u Umagu, koji je ujedno bio prilika za proslavu osvajanja Porina za hit godine po izboru publike, kako je objavljeno ranije toga dana.

- Odavno smo već planirali napraviti koncert u Umagu i, evo, zahvaljujući Veseljku Buiću i ekipi koja je radila na koncertu, svi smo ovdje. Bilo je lipo, moj bend i ja smo zadovoljni, a nadamo se da je i publika. Ovo je bila odlična prilika za proslaviti Porina, drago mi je da sam dobio tu nagradu, ali moj najveći Porin je publika, imam sreće da imam takvu publiku, vjernu, puno fanova koji su prepoznali moj rad i moje pjesme i dolaze uvijek masovno na koncerte, kazao nam je Thompson nakon koncerta.

Porina je osvojio za pjesmu "Samo je ljubav je tajna dvaju svjetova", a ovo je ujedno bila prilika za prvo fotografiranje s vrijednim kipićem budući da nije mogao nazočiti dodjeli nagrade. No, organizator koncerta Veseljko Buić iz pazinske agencije V.I.B. pobrinuo se da Thompsonu na pozornici uruči još jednog, kako je u šali rekao, "istarskog Porina", odnosno jedan istarski pršut za proslavu nagrade.

Koncert u Umagu bio je peti Thompsonov nastup u Istri, a prvi na otvorenom, na prostoru bivšeg Carinskog gata koji se pokazao dobrom lokacijom, a visoka produkcija, svjetlosni i zvučni efekti došli do izražaja u potpunosti. Pridonijeloaje svemu i lijepa i topla večer, pa je više od dva i pola sata koncerta proteklo vrlo brzo.

Među publikom bio je veliki broj fanova pristiglih iz svih krajeva Istre, ali i šire, iz Slovenije, Primorja i Zagreba, opremljenih hrvatskim zastavama, majicama i šalovima s Thompsonovim imenom.

Koncert je jedna od etapa njegove lani započete turneje "Ora et labora" kojom predstavlja svoj istoimeni album. Tako je u prvom dijelu koncerta najveći dio pjesama bio s novog albuma koji je publika dobro prihvatila, dok su drugi dio obilježili dobro poznati stariji hitovi koje  je publika pjevala s puno emocija. Koncert je otvorila pjesma "Sokolov krik", a nizale su se "Nema predaje", "Zaustavi se vjetre", "E moj narode", "Duh ratnika", "Geni kameni", "Čavoglave", "Moj Ivane", balade "Lipa Kaja" i "Diva Grabovčeva", sve do "Lijepa li si" koja je zaključila koncert. (V. HABEREITER; snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter