Umaški IDS predstavio kandidate za lokalne izbore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Floriana Bassanese Radin, Daniel Ferlin, Livijano Kocijančić, Daglas Koraca, Roberta Lakošeljac i Arden Sirotić kandidati su među kojima će umaška podružnica IDS-a birati koga će predložiti za gradonačelnika i dva njegova zamjenika. Odlučili su to jednoglasno fiducijari na Skupštini održanoj u utorak navečer u gradskoj vijećnici pred brojnom publikom.

Predsjednik podružnice Marinko Blažević tom je prigodom istaknuo da će se ti kandidati u sljedećem razdoblju pripremati za izbore, koji bi se trebali dogoditi u svibnju. Predstavljena je i lista s 30-ak imena, s koje će se birati 19 kandidata za listi za Gradsko vijeće.

- Nakon rasprave u svih naših 11 ogranaka, platformu smo podijelili u tri dijela - radna mjesta, infrastruktura i društveni standard, iznio je predsjednik Blažević.

Da je nezaposlenost, posebice mladih, najveći problem u gradu iznio je Daglas Koraca, koji je predstavio prvi dio te platforme. Poticanje poduzetničke klime, dovršetak i stavljanje u funkciju industrijske zone Ungarija, aktiviranje nekorištene gradske imovine u poduzetničke svrhe, poticanje primarne poljoprivredne proizvodnje i drugo samo su neki njihovi projekti.

Livijano Kocijančić, pak, govorio je o potrebi gradnje obilaznice Umag, novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, spajanju "sliva Savudrija" na uređaj Umag, uređenju južne šetnice i javnih plaža.

Treći dio platforme prezentirala je Roberta Lakošeljac, koja je napomenula da je u Umagu nužno konačno izgraditi srednju školu, koju su stavili na prvo mjesto. Dom umirovljenika zalažu se da bude funkcionalan i dostupan, radit će na zaustavljanju pada društvenog standarda, proširenju mreže vrtića i jaslica i, među ostalim, usklađenju gradske uprave s fiskalnim mogućnostima. Pritom, rekla je Laošeljac, valja smanjiti troškove uprave i sredstva "osloboditi" za projekte od javnog interesa. (Napisala i smimila T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter