Umaški IDS-ovci traže planove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako zadnja sjednica umaškog Gradskog vijeca nije održana jer su IDS-ovci tražili da se glasa protiv zbog nepostojanja tocke o urbanizmu, izgleda da toga nece biti ni na iducem vijecu zakazanom za ponedjeljak. Naime, kako su izvijestili na konferenciji za novinare, IDS-ovi vijecnici Marinko Blaževic (predsjednik ogranka), Daniele Fattor, Mladen Fabris i Denis Muminovic tražit ce tematsku sjednicu o prostornom planiranju jer je premalo ucinjeno na tom planu.

"U zadnjih pet godina donesena su samo dva prostorna plana, plus ekspresnim putem jedan koji je trebao za gradnju hotela Kempinski. Poduzetnici i obrtnici bit ce prisiljeni otici u druge gradove jer nadležna služba radi presporo. Treba izmijeniti Prostorni plan Umaga, doraditi DPU-ove poslovne zone Ungarija i servisne zone Finida te pokrenuti onaj za servisnu zonu Volparija", nanizao je Fattor.

Blaževic je rekao da u nadležnom gradskom odjelu spreman ceka urbanisticki plan Alberi-zapad, vezan za gradnju novog turistickog kompleksa blizu hotela Kempinski, kao i neke javne rasprave za druge planove, ali ne razumije zašto ti materijali ne dolaze pred vijecnike.

Da ih se kao vijecnike ne poštuje, tvrde, govori i skidanje dviju tocaka dnevnog reda o stanju sustava zaštite i spašavanja, pri cemu im je predsjednik Vijeca Goran Slavujevic, tvrdi Blaževic, lagao. Naime, kao razlog skidanju tocke naveo je da Ines Krajcak iz nadležne podrucne službe ne može doci na sjednicu, a istina je, kažu, bila da su gospodu iz gradske uprave nazvali i rekli joj da ne dolazi jer materijal nije spreman.

Takoder, smatraju nepotpunim i nedovoljnim za kvalitetnu diskusiju to što se nadopunom htjelo na dnevni red uvrstiti tocku o poticanoj stanogradnji na samo cetiri stranice. Taj je projekt procijenjen na oko 4,5 milijuna eura i ne može materijal pred vijecnike stici bez detaljne kalkulacije ucinaka i troškova za proracun, kao i koristi koje se od toga ocekuju za gradane.


Podijeli: Facebook Twiter