Umaški IDS: Grad štedi na socijali, troši na sebe

Dario Makovac, Daglas Koraca i Slaven Paić (V. HABEREITER)
Dario Makovac, Daglas Koraca i Slaven Paić (V. HABEREITER)

Proračun Grada Umaga za iduću godinu nije usmjeren na gospodarski razvoj, socijalno je neosjetljiv i prepun predizbornih obećanja koja se temelje na nerealno iskazanim prihodima od prodaje gradske imovine, ponovili su na današnjoj konferenciji za novinare članovi predsjedništva umaškog IDS-a Slaven Paić i Daglas Koraca te gradski vijećnik Dario Makovac ono što su prije dvadesetak dana već izrekli članovi ogranka te stranke o umaškom proračunu za iduću godinu.

Najavili su da će njihovi vijećnici u ponedjeljak na sjednici Gradskog vijeća predložiti da se prihodi od prodaje nekretnina svedu na realno ostvarive okvire te da se za opremanje Doma umirovljenika u idućoj godini namijeni iznos od pet milijuna umjesto sadašnjih nula kuna.

Makovac kaže da će amandmanom predložiti širenje industrijske zone Ungarija, tako da se u proračunu predvidi stavka od 2,3 milijuna kuna za prenamjenu šumskog zemljišta u industrijsku zonu. Predložit će i poboljšanje programa javnih potreba na području socijalne zaštite i zdravstva u ukupnom iznosu od 456 tisuća kuna. Prema riječima Korace, ove stavke proračunu za iduću godinu smanjene su u odnosu na ovogodišnji za 738 tisuća kuna.

- Gradonačelnik Bassanese od početka svog mandata konstantno smanjuje stavke usmjerene na program socijale, čiji je konto do danas "skresao" za više od 40 posto. S druge strane, povećao je troškove plaća i materijalnih troškova gradske uprave, koja je od početka njegova mandata narasla za osam milijuna kuna godišnje. U doba recesije gradonačelnik je opteretio proračun za dodatnih 40 i više zaposlenih, što umašku gradsku upravu po zaposlenima stavlja odmah iza one Grada Pule, zaključio je Koraca. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter