Umaški HNS: Potreban rotor, nogostup i ugibališta


Vrijeme je da se gradska vlast na čelu s gradonačelnikom, prestane ponašati prema mještanima Finide kao drugorazrednim građanima, kazao je uvodno predsjednik umaških HNS-ovaca Kristian Sirotić, izrazivši nezadovoljstvo prometnim režimom kroz ovo naselje koje s postojećom infrastrukturom teško podnosi toliki cestovni promet.

- U ime građana Finide od gradskih vlasti zahtijevamo da ubrzaju radove izvođača na rekonstrukciji dionice ceste D75 (Umag - Novigrad) u smjeru rotora Bose prema ulazu u naselje Rožac, kako bi se prometovanje kroz naselje što prije normaliziralo. Rok od četiri mjeseca koji je dan za njegovu realizaciju previše je dug i nerealan, upozorava Sirotić koji smatra nužnim da se odmah po završetku radova krene s kompletnom rekonstrukcijom i proširenjem ceste Finida - Seget.

Potrebno je također izgraditi nogostup i autobusna ugibališta kako za učenike osnovne škole unutar naselja tako i za učenike srednje škole u Bujama izvan naselja, te naposljetku da se po uzoru na rješenje ulaza u naselje Rožac isto učini s ulazom u naselje Finida, na kojem nisu rijetke teške prometne nesreće i sa smrtnim posljedicama, kaže Sirotić.

On napominje da je od stanovnika čuo da im najveće probleme stvaraju jutarnje gužve zbog kojih se ne mogu priključiti na glavnu cestu, te vožnje neprilagođenom brzinom kroz naselje pojedinaca koji takvim ponašanjem ugrožavaju život najmlađih koji se igraju na obližnjem igralištu, a nerijetko i prelaze spomenutu cestu u potragu za ispucanom loptom i sve to na uskoj i devastiranoj cesti koja se proteže od naselja Finida prema naselju Seget.

Podsjeća da je ovdašnji mjesni odbor više puta od gradskih vlasti te samog gradonačelnika zahtijevao da se zbog sigurnosti najmlađih postave ležeći policajci, međutim, za to nisu imali sluha, tvrdi Sirotić koji se žali da ni javna rasvjeta nije stigla do Finide. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter