Umaški HDZ: SDP-ove reklame plaćaju građani

Sporni promidžbeni jumbo plakati (T. KOCIJANČIĆ)
Sporni promidžbeni jumbo plakati (T. KOCIJANČIĆ)

"Ne odgovarati vijećnicima na pitanja, lagati i ignorirati je jedno, ali koristiti se novcem građana za vlastitu promidžbu je sramotno!" Komentirao je to na konferenciji za novinare predsjednik umaškog HDZ-a dr. Jurica Šiljeg, osvrnuvši na velike reklamne plakate koje je ovih dana na četiri lokacije u gradu postavila gradska uprava.

- Radi se o velikim konstrukcijama s jumbo plakatima koje gradonačelnik Vili Bassanese i SDP koriste za predizbornu kampanju, koju plaćaju porezni obveznici. Da bi sakrili jeftinu intenciju na plakate su postavili grb grada, a umjesto da na dnu piše službena web stranica Grada, navedena je e-mail adresa gradonačelnika. Zašto? Taj e-mail postoji na stranici Grada da bi se postavljala pitanja, a u rubrici "odgovori" nema ništa.

Znači da nisu nikad odgovorili, kao ni nama na vijeću, pa ne vidim normalan razlog zašto taj e-mail stoji na plakatu, osim za vlastitu nerealnu promociju.

Gospodine gradonačelniče, ljudi u ovom gradu nisu ovce, kao što vi mislite, da ne znaju što se krije iza tih plakata. Zanima me na kojoj stavci u proračunu, koji je Gradsko vijeće izglasalo, stoji da će se postavljati skupe konstrukcije za jumbo plakate. Koliko koštaju?", nizao je pitanja Šiljeg.

Opet je podsjetio na famozne kamene vaze – fontane, koje su koštale 30-ak tisuća, za koje je HDZ-ovac višekratno pitao što je s njima i nikad nije dobio odgovor, a danas rastavljene leže u bivšoj vojarni, u skladištu Vlastitog pogona, i čekaju bolje dane.

"Sigurno bi gradonačelnik odgovorio da su plakati plaćeni iz stavke za informiranje građana. Naravno, plakati da, ali skupe konstrukcije ne. Pokazuje na njima projekte (sportska zona Humagum, srednja škola, POS stanovi) za koje nema ni lipe u kasici! I ja mogu građanima obećati da ću sagraditi raketnu bazu koja će slati ljude u svemir. Ići toliko jeftino trošiti proračunski novac je ispod svake razine dobrog ukusa.

Zar je gradonačelnik toliko proziran da misli da nitko to neće primijetiti. Kada sam prije mjesec i pol zamolio dogradonačelnika Maura Jurmana da mi da projekt kompletne sportske zone Humagum, jer sam pronašao moguće investitore, rečeno mi je da ću dobiti materijale ali do danas ništa, iako sam u više navrata pitao. Očito to nije nikome u interesu", kazao je čelnik HDZ-a.

Dodao je da su lokalni izbori blizu, a usta gradonačelnika su i sada, kao i prije četiri godine, puna obećanja. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter