Umaški HDZ: Ne obećavamo neostvarive projekte

Jurica Šiljeg (T. KOCIJANČIĆ)
Jurica Šiljeg (T. KOCIJANČIĆ)

- HDZ ne obećava imaginarne projekte samo da bi dobio glas građana. Obećanja prepuštamo drugima, a mi ćemo učiniti sve za boljitak građana Umaga. Do sada su u ovoj prljavoj kampanji obećane razne investicije koje nisu financijski ostvarive. Nude se stvari koje su obećane prije četiri godine, a nisu ispunjene, poput zatvorenog plivališta, nove tržnice, zabavnog centra i poduzetničke zone, rekao je na predstavljanju nositelj liste HDZ-a za umaško Gradsko vijeće Jurica Šiljeg.

Osim što je aktualna vlast tek kozmetički uljepšala grad, bez arhitektonskog sklada, i potrošila silne milijune kuna, Šiljeg upozorava da nije napravila ništa što bi povećalo standard građana, a što je trebalo biti glavni prioritet. Obećanja o poduzetničkoj zoni Ungarija nisu ni blizu rješenju.

- Zbog nemara gradonačelnika poljoprivrednici nisu mogli otkupiti zemlju od države niti su je mogli dobiti u najam. Socijalu su doveli do ruba egzistencije. Svaki invalid dobiva u drugim gradovima 500 kuna mjesečno, a u Umagu 150 kuna kvartalno. Ukinuta je pučka kuhinja, kao i studentske stipendije, bez prethodne obavijesti. Započeli smo u Ministarstvu zdravstva projekt objedinjenog izvanbolničkog prijema koji bi sugrađanima omogućio mini bolnicu u Umagu.

Nuđena je kompletna obnova i proširenje Doma zdravlja sa svom novom aparaturom i smještajem nakon kirurških zahvata koji bi se odrađivali kod nas. Sve bi to bilo financirano iz fondova svjetskih banaka, ali projekt je kod promjene vlasti stao. Na niz postavljenih pitanja aktualnoj vlasti nikad nismo dobili odgovor zašto naš grad neće dobiti obećanu mini bolnicu, već se cijelo vrijeme gura ona izolska, koja neće biti besplatna, a što vladajući tvrde. To su samo predizborna obećanja, tvrdi Šiljeg.

Govoreći o Domu umirovljenika dodao je da se počeo graditi radi Umažana, a danas ispada da će u njemu stanovati 70 posto stranaca, ne bi li se troškovi mogli pokriti. To nije ono što su tražili, s obzirom da će mali broj penzionera moći platiti boravak u njemu.

HDZ je ukazao na korupciju u Gradu, ali, zaključio je Šiljeg, građanima se laže, a mediji šute, jer je i vrh države zabranio da se o tome piše, da se ne bi ugrozio SDP-ov gradonačelnik koji se za tu funkciju opet kandidira. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter