Umaški ATP bit će povezan s Wimbledonom

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Dok su na prvom ATP Umag Celebrity Stageu gostovali, direktor ATP turnira Lawrence Frankopan, direktor Istraturista i predsjednik organizacijskog odbora turnira Ronald Korotaj, lord Nicholas Windsor te tenisač Toni Androić, jučer je gostovala skupina S.A.R.S., koja je sinoć nastupila na Dance Areni.

Ronald Korotaj, predsjednik organizacijskog odbora turnira i direktor Istraturista, rekao je da je jako zadovoljan ovogodišnjim ATP turnirom na kojem se ruše rekordi posjećenosti.

- Ovaj turnir u cijelosti posjeduje dvije bitne stvari, od kojih je prva tenis, namijenjen ljubiteljima ovog sporta i koji ATP posjećuju isključivo zbog njega. Druga bitna stvar je da imamo i bogati program koji nije vezan samo za goste koji su došli isključivo zbog tenisa i kojima nastojimo priuštiti zabavu, rekao je Korotaj.

Član britanske kraljevske obitelji lord Nicholas Windsor počasni je gost ovogodišnjeg umaškog ATP turnira. Prihvatio je poziv direktora turnira, Lawrencea Frankopana, te će povezati umaški turnir s najpoznatijim Grand Slam turnirom, Wimbledonom, čiji je pokrovitelj kraljevska obitelj.

Lord Nicholas sin je vojvode od Kenta, predsjednika teniskog kluba Wimbledon, širokoj javnosti najpoznatiji po tome što svake godine uručuje trofej pobjedniku wimbledonskog turnira.

Zanimljivo je i to što je Lord Nicholas 2001. godine prešao na rimokatoličku vjeru, te se zbog toga morao odreći nasljednog prava na krunu. Umag i Istru posjećuje prvi puta, ali u Hrvatskoj je već bio, naime, njegova je žena porijeklom Hrvatica.

- Nisam igrao tenis jako dugo vremena. Sinovi me vuku na teren, pa sam malo popravio igru, priznao je Lord Nicholas koji će u Umagu pogledati nekoliko mečeva. Kaže i da nije osobito dobar tenisač, a njegova je kraljevska obitelj tradicionalno vezana za tenis.

Uoči večernjeg nastupa na Dance Areni na ATP Celebrity Stageu gostovala je skupina S.A.R.S.

-Nadamo se da će se sakupiti dovoljno ljudi, bitno je da je lijep prostor i dobro okruženje, a mi ćemo dati sve od sebe i maksimum energije, rekli su članovi skupine S.A.R.S., koji na ATP turniru nastupaju po prvi puta, a u Umagu su već nastupali.

-Iskoristiti ćemo priliku i promovirati naš novi album ''Proleće'', izjavili su S.A.R.S.-ovci koji se nadaju kako će Umag ponovno posjetiti, i poslovno, i privatno.

Živo je i na Istra Gurmet Festivalu na kojem se uz probrane delicije u Našoj kužini predstavljaju i probrana vina te održavaju brojne druge degustacije. Jučer su tako uručena priznanja za pet godina suradnje s ATP-om hotelu San Rocco u Brtonigli, konobama Nono u Petroviji, Buščina, u Buščini, Pergola u Savudriji, te vinarima Kozlović, Coronica, De Grassi i CUJ. Danas će, prema najavi, dnevni meni u sklopu Naše kužine osmisliti i prirediti Pergola, Nono Buščina i San Rocco. (Tea GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter