Umaški AluFlexPack prodan Švicarcima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Švicarska industrijska grupacija Montana Tech Components (MTC) jucer je objavila da namjerava od austrijske Hypo Alpe-Adria grupe kupiti vecinski udjel u najvecim hrvatskim kompanijama za preradu aluminija TLM-TVP i AluFlexPacku, koji ima pogon i u Umagu. Planiraju ih ukljuciti u razvoj novih proizvoda na podrucju zelenih tehnologija, avio i svemirske te autoindustrije i pakiranja.

Inace, MTC je vec sada lider na svjetskom tržištu u proizvodnji industrijskih komponenti, laganih i srednje teških profila za avioindustriju gdje su vodeci dobavljac aluminijskih profila za Airbus i Boeing.

- Nakon što su naši proizvodni limiti na postojecim lokacijama dosegnuti, dodatnu proizvodnju želimo ostvarivati upravo u Hrvatskoj, kazao je Kurt Ott, clan Upravnog odbora MTC-a. Navodi da preuzimanjem AluFlex Packa i TLM-ove Valjaonice namjeravaju dodatno ucvrstiti vodecu poziciju na svjetskom tržištu u segmentu avionske industrije i industrijskih komponenti.

Iz te kompanije najavljuju ulaganje od 40 do 60 milijuna eura, razvoj i modernizaciju hrvatskih tvrtki te zadržavanje postojecih radnika koji ce imati mogucnost edukacije u Švicarskoj. U Hrvatsku planiraju dopremiti najmoderniju proizvodnu opremu te osnovati Tehnološki centar koji bi omogucio transfer tehnologije u hrvatske tvrtke. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter