Umaške rukometašice lako protiv Vranjica

Jelena Vidović postigla je osam golova (M. MIJOŠEK)
Jelena Vidović postigla je osam golova (M. MIJOŠEK)

Do četvrte pobjede bez poteškoća su došle domaće rukometašice protiv mladih, ali nimalo bezopasnih povratnica u elitno društvo. Onako kako je i priželjkivao domaći trener, glavninu posla je odradila udarna sedmorka, a onda su svoja mjesta na parketu ustupile klupskim nadama.

Prva četvrtina utakmice bila je dovoljna da domaća ekipa "trasira" put k novom uspjehu. Poslije uvodnih 1:1 nakon četiri minute igre uslijedio je niz golova "žuto-plavih" za vodstvo 9:2 (14'), pri čemu je povratnica u ekipu Ana Jajčević sudjelovala s tri gola. Prilog takvoj prednosti Umažanki dala je po već ustaljenoj praksi vratarka Andrea Pavić, da bi Rajić i Vidović s po dva gola natjerale gošće na odgovor koji je uslijedio pogocima Ljubičić i Đuran za uobičajeni zaostatak. Treba reći da su drugu polovicu prvog poluvremena u domaćem sastavu igrale uglavnom mlade snage.

Nakon odmora slijedi malo očekivani obrat za koji su se pobrinule Vranjičanke koje su u prvih 15 minuta opravdale prvoligaški status znatno boljom i učinkovitijom igrom u kojoj je prednjačio trolist Božić-Đuran-Ljubičić za znatno smanjenje rezultatskog minusa.

Omjerom 9:6 iz tog vremena gošće su se približile na 20:14 (45'). Međutim nakon takvog obrata u igru se vraćaju stožerne igračice domaće ekipe i za kratko vrijeme podižu svoju prednost na već ustaljenih 7-8 golova.

Raspucale su se Jelena Vidović i Ana Jajčević koja je navijestila svoj povratak na parket igrom i pogocima. Na kraju treba spomenuti da su svoj obol pobjedi dale vratarke Pavić i mlada Katarina Medved koja je u pet posljednjih minuta obranila i sedmerac, uz dvije obrane iz igre. Publika je pljeskom nagradila akterice ove lijepe i, što je važno istaknuti, korektne predstave.

Utakmica 7. kola: Umag - Vranjic 27:19 (14:6). Dvorana Stella Maris. Gledatelja 250. Suci: Botinčan i Rupčić (oba Rijeka).

UMAG: Medved (2+1), Pavić (15+0), Žuliček 3, Imamović, Hercig, Rajić 3 (2), Matošević 1, Vidović 8, Jajčević 6 (1), Martić 1, S. Jerković 1, Špoljarić 1, Renić, Maras, Gašić 3, Šito.

VRANJIC: Andabak (5+0), Zelić, Milovac, Boko 1, Marić-Banje 2, Ljubičić 4 (2), Đuran 5, Muslim, Mijatović, Čubelić, A. Jerković, Gambiroža 3, Božić 4 (1).

Sedmerci: Umag 3 (3), Vranjic 5 (3). Isključenja: Umag 4 minute. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter