Umaške fritule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sastojci: 10 dkg kandiranog voca, 5 dkg pinjola, 5 dkg badema, 10 dkg tamne cokolade, 1 g tartufa, 35 dag mljevenih oraha, jušna žlica djevicanskog maslinovog ulja, 2 jabuke, vanilijin šecer, korica limuna, 30 dag šecera, 12 dag maslaca

Priprema: u malo vode zakuhati šecer i maslac te dodati naribane jabuke. Ostaviti da se kuha pet do sedam minuta, odnosno dok jabuke ne omekšaju. Dodati kandirano voce. Pinjole, orahe i bademe samljeti što je sitnije moguce i kuhati kao palentu (10-ak minuta). Staviti u hladnjak da se ohladi. U kuhanu masu dodati tartufe, maslinovo ulje, smjesu jabuka i kandiranog voca te oblikovati kuglice. Pržiti u ulju, staviti na salvetu da se ocijedi višak masnoce te glazirati cokoladom.

 


Podijeli: Facebook Twiter