Umagom protutnjilo 3.400 motora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vremenske su se prilike definitivno urotile protiv trodnevnog 9. motosusreta u perfektnoj organizaciji umaškog MK Staaari rokeri, koji je u nedjelju završio u autokampu Stella Maris. No, tko je još vidio da kiša (ma koliko uporno ona na mahove padala) pokvari veselje bikerima koji su željni druženja i dobrog provoda stigli iz svih dijelova Evrope!?

Nije joj to pošlo za rukom ni ovog puta, iako je odaziv bio predvidljivo manji nego prethodnih godina. Bez obzira na sve, i dalje se radi o impozantnim brojkama koje govore o 3.423 okupljenih motorista iz 174 kluba i 936 njihovih suvozaca, a kad im se pribroje svi koji su se u petak i subotu došli diviti njihovim uglancanim limenim ljepotanima i uživati u vecernjim koncertima, dolazimo do ukupno gotovo šest tisuca posjetitelja.



Glazbeni je program ukljucivao žestoki nastup Leta 3, mlade Fince Baton Rogue Morgue, koji su se prošle godine okitili laskavom titulom najboljeg evropskog heavy metal banda i uz klasican bikerski repertoar otprašili i poneku autorsku stvar te, posebno, londonska tribute grupu Not the Rolling Stones s u glasu i stasu krajnje uvjerljivim "Mickom Jaggerom" i "blizancem" Ronniea Wooda koji za razliku od originala ne svira gitaru, vec klavijature.

Pravi su melem za uši ljubitelja rocka bile i izvrsne slovenske Razvaline, Cactus Jack iz Panceva, Emina & White Thunders te umaški Confusion band i mladi gitaristi iz Fire up laba. Doživljaj su, uz pregršt ica i pica, upotpunili austrijski performeri s vatrom Tanzelaria, sugestivnom koreografijom zakljucenu mini vatrometom te vruci erotski show u kojemu je striptizeti pomagao sretni volonter pod ocima mnogih zavidnika.



Prava atrakcija za gradane i turiste bio je tradicionalni subotnji defile koji je motoriste doveo na Novu obalu gdje ih je u spomen na prerano preminulog Renca Kosinožica, poznatog fotografa i clana Staaarih rokera od samih pocetaka, na milenijskoj fotografiji ovjekovjecila njegova kci Danijela, od sad službena fotografkinja kluba. Poslijepodne je nastavljeno u Stella Marisu gdje su održane motoigre, medu kojima potezanje konopa (bikeri protiv traktora), bacanje motora u dalj i spora vožnja.



Za uspjeh ove manifestacije, koja je s razlogom prerasla u jednu od najvecih u ovom dijelu Evrope, Staaari rokeri po obicaju nisu štedjeli truda, a podršku su dobili od Grada Umaga, umaške Turisticke zajednice, Istraturista i Sol Melije te ovdašnje policijske postaje.

Dodanu joj vrijednost daje cinjenica da ima snažan humanitarni predznak, pa je tako ovaj put cisti prihod od prodaje ulaznica namijenjen za djecu s posebnim potrebama. O tome koliko on iznosi i imenima onih kojima ce pomoci umaški ce bajkeri izvjestiti uskoro.


Podijeli: Facebook Twiter