Umagom prodefiliralo više od tisuću motora

Parkirani motori na Novoj obali izazvali su veliko zanimanje publike (V. HABEREITER)
Parkirani motori na Novoj obali izazvali su veliko zanimanje publike (V. HABEREITER)

Impresivni bajkerski defile Umagom i okolicom, druženje s građanima i fotografiranje na Novoj obali jedno je od uvijek zanimljivih događanja koje u sklopu svog moto susreta organizira umaški moto klub Staaari rokeri.

Moto susret ove je godine održan po trinaesti put, a lijepo vrijeme izvuklo je na cestu preko tisuću motora iz Istre, Hrvatske, ali i Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Italije, Švicarske i Njemačke i učinilo ga jednim od najmasovnijih u povijesti održavanja.

Kolone bikera na cesti počele su se viđati već u ranim poslijepodnevnim satima, da bi se svi stopili u jednu kolonu koja je krenula od kampa Stella Maris gdje je bikerski stožer, sve do Savudrije i đir nazad do središta grada.

Brojni Umažani i njihovi gosti iskoristili su sunčano poslijepodne za uživanje u ovoj nesvakidašnjoj atrakciji. Po već uvriježenom običaju, čim su motoristi stigli do Nove obale, zaljubljenici i znatiželjnici prošetali su među njihovim limenim ljubimcima, razgledali ih izbliza, informirali se o detaljima moćnih motora i fotografirali se s njima.

Nakon osvježenja na obali bikeri su se uputili u kamp na moto igre u i večernjim satima na središnji dio večeri - koncert Queen Tribute benda koji slovi za jedan od najboljih cover bendova slavnog britanskog sastava.

Publiku su zabavljali i slovenski Stillout, umaška Aenma - cover band grupe Tool, Slainte Ol Friend iz Slovenije, a nije nedostajao niti striptiz, te ponuda ića i pića.

Zagrijavanje za bikerski susret počelo je dan ranije obilaskom vinskih podruma Bujštine, posjetom novootvorenoj pivovari, te u večernjim satima koncertima Damira Urbana i Hladnog piva.

Staaari rokeri poznati su po svom humanitarnom angažmanu, pa će tako i ove godine sav prihod od ulaznica, u koordinaciji s Gradom Umagom biti doniran obiteljima s djecom čije je liječenje financijski zahtjevno. Podršku u organizaciji ovog četverodnevnog susreta daju Grad Umag, Turistička zajednica, Istraturist i Sol Melia. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter