Umago Fashion Night napunio Trg slobode

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaški Trg slobode u nedjelju navecer pretvorio se na jedan dan u modnu meku s atraktivnom revijom tijekom koje su pistom prošetale manekenke u najljepšim kreacijama istarskih modnih dizajnera.

Bio je to modno-glazbeni spektakl Umago Fashion Night, na kojem se prvi put u Istri predstavila poznata dama hrvatske modne scene kreatorica Mina Petra, sa svojom etno-kolekcijom "Materina prica" koju je vec vidjela brojna publika širom Hrvatske, ali i ona u Tokiju, Salzburgu, Parizu i Ženevi. "Materina prica" je prica o ljepoti i tradiciji naše zemlje i stvaralaštva koje se temelji na etno-baštini, a u kojoj je Petra spojila tradiciju i suvremenost.

Publika je tako vidjela bijelu kolekciju, obogacenu ukrasima i aplikacijama od cipke. Posebno lijepi detalj je poslovna torba "Tkanica" (nosi je i premijerka Jadranka Kosor!), koja je dobila brojne nagrade i priznanja na izložbama u zemlji i inozemstvu. U drugom dijelu predstavljene su haljine od rucno tkanog lanenog platna urešenog motivima narodnih nošnji razlicitih krajeva naše domovine.



Svoje svecane i vecernje haljine i odijela, avangardne i elegantne vjencanice, ali i druge lepršave, provokativne i seksi dnevne i vecernje kreacije prezentirali su Antonela Gregorovic iz Vodnjana, Eni Surijan iz Labina, Saša ?ukic Obradovic i Uroš Raguž iz Pule, Elena Vižentin iz Savicente, krojacki salon Kreativa iz Buja, Katja Kliba iz Pule te agencija i salon vjencanica Sandra iz Pazina. Pulski frizerski salon Artistik predstavio je svoju kolekciju frizura pod nazivom Hollywood-Up inspiriranu '50-im godinama prošlog stoljeca i pine-up djevojkama tog doba.

Za glazbeni ugodaj pobrinuli su se poznati glazbenici Ana Rucner na violoncelu i njen brat Mario na violi, koji su izazvali ovacije publike. Nastupila je i plesna skupina Blue Dream umaške Zajednice Talijana. Za izgled manekenki zaslužni su frizerski i kozmeticki saloni iz Umaga, Buja i Savudrije - MM, Manuela, Dona, Lunika i Beti.

Fashion Night organiziralo je Pucko otvoreno ucilište "Ante Babic" uz pomoc agencija Sandra i Akt iz Pule, a pod pokroviteljstvom Grada i Turisticke zajednice Umaga. Voditeljice programa bile su Tijana Šafar Vujic i Larisa Gasperini.


Podijeli: Facebook Twiter