Umago Fashion Night na Trgu slobode

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaški Trg slobode oživio je sjajem i glamurom – naime, sinoć je održan modno-glazbeni spektakl Umago Fashion Night koji predstavlja mlade kreativne dizajnere.

Ove su godine manekenke pistom prošetale kreacije Arene iz Pule, koja se prvi put predstavila u Umagu, zatim agencije Sandra iz Pazina, Nikoline Petrušić iz Rijeke, Saše Đukića Obradovića iz Pule, Riječanke Vesne Kuiš, showrooma Antonela iz Pule i krojačkog salona Kreativa iz Buja.

Arena, vodeća modna kuća sa 65 godina starom tradicijom, predstavila je svoje ljetne kreacije od prirodnih i prozračnih tkanina. Sve haljine osmišljene kako bi zadovoljile svakodnevnu potrebu žene da bude istovremeno ženstvena, moderna i uspješna.

Agencija Sandra, koja ima vlastiti design studio, imala je dva izlaska – u prvom je predstavljena kolekcija svečanih haljina izrađenih od čipke, a u drugom vjenčanice. Sandrin salon vjenčanica jedini je u Hrvatskoj ponosni nositelj prestižnog znaka "Hrvatska kvaliteta" koji im je dodijelila Hrvatska gospodarska komora

Petrušić je ponudila kolekciju večernjih haljina vrlo ženstvenih krojeva. Ova mlada dizajnerica najviše voli kreirati upravo za revije, a pokazala je vrlo nosive kreacije.

Puljanin Đukić Obradović, koji obilježava 15 godina rada u modnom dizajnu, veliča žensku ljepotu, a njegovi su modeli namijenjeni suvremenim djevojkama i ženama koje se osjećaju zadovoljno i senzualno uvijek sa dozom glamura. Black Swan kolekcija, koju je mogla vidjeti umaška publika, inspirirana je istoimenim filmom.

Za kolekciju večernjih haljina Kuiš je nadahnuće pak našla u talijanskoj visokoj modi, a prilagodila ju je svim prigodama i ženama koje žele zablistati u svakodnevnom životu.

Showroom Antonela ponudila je svoju novu kolekciju

"Butterflay Love, made with love, feel like butterflay...", a bile su to lepršave, ženstvene haljinice u žarkim bojama ljeta.

Kreativnost je pokazao i bujski salon, koji je, nadahnut recesijom, upotrijebio stari jeans iz ormara i pretvorio ga u zanimljive suknje, haljine, košulje, torbice… Bila je to vrlo nosiva casual kolekcija u mladenačkom štihu.

Lijepi izgled manekenke duguju vrijednim članicama Udruženja obrtnika Bujštine iz Umaga i Buja, točnije frizerkama iz salona Progrressive, Dajani, Beti i Manueli, te kozmetičkim salonima Donna beauty centar i Lunika.

Modnu reviju nadopunile su zagrebačka harfistica Doris Karamatić i mlada glazbena nada Mirta Krsnik iz Pazina. Karamatić je na akustičnoj harfi, uz pomoć atraktivnog lasera, svirala Nirvanu, Michaela Jacksona i druge.

Mala Mirta, pak, sve je iznenadila svojim moćnim glasom, iako ima samo 14 godina. Svih je osvojila izvedbama "I wanna dance with somebody" Whitney Houston i pjesmom "At least" Ette James.

Nastupile su i djevojke iz plesne skupine Blue Dream Zajednice Talijana Umag s atraktivnom koreografijom na taktove tanga "Milonga de amor" Gotan projecta.

Umago Fashion Night odvijao se pod pokroviteljstvom Grada i Turističke zajednice Umaga, a organizaciju je potpisalo Pučko otvoreno učilište "Ante Babić" u suradnji s agencijama Sandra iz Pazina i Akt iz Pule. (Tanja KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter