Umagični blagdani napunit će umaške hotele

Bit će otvorena tri hotela Melia Coral, Sol Garden Istra i Sol Umag, koji su skoro u potpunosti popunjeni
Bit će otvorena tri hotela Melia Coral, Sol Garden Istra i Sol Umag, koji su skoro u potpunosti popunjeni

U petak započinje osmo izdanje ''Umagičnih blagdana'' uz desetodnevni program ispunjen sadržajima za sve uzraste.

- Umagične smo blagdane organizirali s poprilično malim sredstvima, oko 200.000 kuna. Unatoč tome imamo daleko bolji program od drugih gradova u Istarskoj županiji, kazao je pročelnik za društvene djelatnosti Slaviša Šmalc.

Ravnateljica POU ''Ante Babić'' Ana Pelko istaknula je da su u program uključene škole, udruge, ugostitelji, te cjelokupna zajednica.

Povezali ljude

- Nije potrebno imati novac da bi se nešto organiziralo, potrebno je povezati ljude u zajedničku sinergiju. Nastojali smo okupiti zanimljiva estradna imena, ali i dati mogućnost lokalnim izvođačima da budu dio ove priče koja ima i međunarodni karakter, obzirom da ćemo ugostiti Bandu Berimbau iz Italije, kaže Pelko i dodaje da je program usmjeren na obitelji.

Ulica 1. svibnja se u petak pretvara u ''Umagični trg'' gdje će biti  izložene jaslice od recikliranog materijala koje su izradili umaški umirovljenici. Na Božićnom će sajmu posjetitelji moći kupiti razne rukotvorine i suvenire, kolače, fritule, wafle, palačinke, marmelade, tople sendviče, kobasice, pršut, sir, punjene tjestenine, kuhano vino, tople limunade, punč i božićne koktele. Novost je da će se topli napitci moći kušati iz šalica s logotipom ''Umagičnih blagdana'' koje će ujedno biti na prodaju.

Jutarnji su sati rezervirani za glazbene i zabavne točke poput male Božićne radionice, projekcije crtića ''Mali princ'', nastupa plesnih skupina Zajednice Talijana, Zumba i Break dance ekipa, Zvjezdica 50+ i mažoretkinja. Tu je i glazbeni repertoar benda Wrong Business, a posjetiteljima će se dijeliti besplatni bakalar i kuhano vino, dok je 26. prosinca u jutarnjim satima na programu nastup Bande Berimbau i HO HO HO run utrka.

U sklopu popodnevnog programa održat će se predstave i priredbe udruge Gaia, baletne škole Carlotta Grisi, glazbene škole te talijanske i hrvatske osnovne škole. Djed Mraz zajedno sa old timerima provozat će se gradom 23. prosinca. Zajedno sa društvom Naša djeca nevrtićkoj djeci podijelit će poklone, nakon čega će uslijediti projekcija obiteljskog filma ''Djedica iza rešetaka''. Od 22. do 24. prosinca održat će se Manufaktura snova. Večernji program započinje u subotu 17. prosinca u 19 sati, kada će niz koncerata otvoriti Vanna. Na pozornici će se, u ovih deset dana, naći zborovi iz Umaga i Rijeke, Tara & Timetravellers, Bojan Jambrošić, umaška grupa Febra, Acustic Wave, dok će 26. prosinca u 19 sati nastupiti Martina Tomić i Sandra Bagarić.

Dvije tisuće turista

Program ''Umagičnih blagdana'' završava dočekom Nove godine na Trgu slobode uz DJ Pawu i Tešku industriju.

- Očekujemo između dvije i dvije i pol tisuće  stranih posjetitelja. Bit će otvorena tri hotela i to Melia Coral, Sol Garden Istra i Sol Umag, koji su skoro u potpunosti popunjeni. Tu su i mali hoteli koji su dobro popunjeni, te naš neizostavni privatni smještaj. Doista me veseli to što su Umagični blagdani postali motiv dolaska. Sve više upita imamo kakav je program ''Umagičnih blagdana'' jer je to nešto što privlači turiste, kaže direktor TZ Grada Umaga Milovan Popović.

Manifestacija se održava u organizaciji Grada Umaga, POU ''Ante Babić'', TZG Umaga, uz financijsku potporu Istraturista. Sva događanja se mogu pratiti na Facebook stranici ''Umagični blagdani''. (Tea GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter