Umageži se spremaju za maškare

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Započele su pripreme za 19. po redu umaški karneval. Pučko otvoreno učilište ''Ante Babić'' prikuplja prijave za karnevalsku povorku, koja će se održati u subotu 6. veljače. Karnevalske skupine moraju ispuniti prijavnicu koju mogu pronaći na stranicama Učilišta, te ih dostaviti u tajništvo ili putem maila zaključno do 26. siječnja.

Maškare će preuzeti ključeva grada 30 siječnja, nakon čega će dječja povorka prošetati centrom Umaga.

Kao i svake godine, žiža događanja postaje karneval u Petroviji pokraj Umaga, čija tradicija seže još od davne 1963. godine. Petrovija će i ove godine biti mjesto zagarantirane zabave.

Četvrtak 4. veljače i  petak 5. veljače, dani su namijenjeni sportsko-zabavnom programu, u sklopu kojeg će se održati maskirani ženski turnir u odbojci i u malom nogometu, čije prijave traju do 28. siječnja. U subotu, 6. veljače je na redu povorka veselih skupina i alegorijskih kola koja će se ove godine održati u Petroviji, radi rekonstrukcije prometnica u Umagu. Za zabavni program u večernjim satima pobrinut će se Mauro Staraj & La Banda i Nikola Z Kukurini.

Ponedjeljak, 8. veljače je namijenjen djeci i njihovim roditeljima, koje će zabavljati animatori uz neizostavnog umaškog meštra Giulia. Nagrade najboljim maskama dodjeljivat će se u utorak, nakon čega će publiku rasplesati  The Night Express Band i Nikola Z Kukurini. Prema tradiciji na pepelnicu u srijedu će se, 53. put zaredom spaliti Pust i vratiti ključevi gradonačelniku.

Posljednji dan karnevala je subota, 13. veljače, koji će navečer završiti Electric Carnival Partyjem- The time machine- Back to ZA-ZA, večer posvećena nekadašnjoj kultnoj umaškoj diskoteci. (T. GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter