Umag - Zelina 20:24

Pola umaških golova postigla je Ana Jajčević (Arhiva)
Pola umaških golova postigla je Ana Jajčević (Arhiva)

Umag - Zelina 20:24 (7:11). Sportska dvorana Stelamaris. Gledatelja: 150. Sutkinje: Crnojević (Zagreb), Kosecki-Radić (Kutina).

UMAG: Pavić (16+1), Žuliček 2, Milošević 2, Rajić 1, Mataia 1, Vidović 1, Jajčević 10, Martić, Jerković, Špoljarić 1, Ćorković, Maras, Gašić 2, Tokić, Hercig.

ZELINA: Sanader, Ercegovac 2, Čosić, Antolković, Madžarac 2, Pavičić 5, Knježević 3 (1), Vukojević 3, Džono 4, Vulić 1, Jukić (15+0), Stipić 3 (2), Galić, Petković 1

Sedmerci: Umag -, Zelina 4 (3). Isključenja: Umag 8 minuta, Zelina 6 minuta.

Iznova su domaće rukometašice igrale po sistemu "toplo-hladno" jer kako inače drugačije pojasniti da su na prvi pogodak čekale sve do 9. minute. U tom razdoblju su gošće vodile sa 3:0, a da njihova prednost nije dvostruko veća Umažanke imaju zahvaliti vratarki Pavić.

U samo osam minuta Umažanke su zaostatak od tri pogotka (1:4) pretvorile u prvu, a kasnije se pokazalo i posljednju prednost od 6:5 u 17. minuti. Od tada pa do odlaska na odmor gošće ostvaruju seriju od 6:1, a domaće uspijevaju taj jedini pogodak u razdoblju od trinaest minuta postići u pretposljednjoj.

Bilo je puno propusta, dva puta u okvir vratiju, te četiri udarca u visoki blok gošći, inače u suprotnom bi rezultat bio znatno povoljniji. Nastavak nešto učinkovitiji, no ponovno je bilo lopti u prazno, krivih dodavanja i treniranja gostujuće vratarke koju su na kraju domaća pretvorile u junakinju susreta.

I tome unatoč odnosno zaostatku od šest pogodaka, 14:20 sa tri gola u nizu Ane Jajčević domaće se vraćaju u igru, no iznova bilježimo slabiju igru u obrani te neučinkovitost u napadu da bi gošće čuvale dragocjenu prednost.

U 56. stigle su žuto-plave do minimalnog zaostatka od dva gola, ali ni to nije bilo dovoljno da se učini nešto više od poraza, ponajprije zbog realizatorskog učinka stožernih igračica. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter