Umag: Zaštitar sam sebe upucao?

Mozart je vrata otvorio u 18 sati, ali u blizini nije bilo nikoga
Mozart je vrata otvorio u 18 sati, ali u blizini nije bilo nikoga

Nesretan slučaj - tim je riječima popratila većina Umažana s kojima smo danas razgovarali vijest o pucnjavi koja se u ranim jutarnjim satima dogodila u jednom tamošnjem kasinu i u kojoj je jedna muška osoba zadobila teške, po život opasne ozljede.

Po prvim neslužbenim informacijama, do pucnjave je došlo između pet i šest sati u ujutro u automat klubu Mozart koji se nalazi na obali, u centru grada, a stradao je zaštitar, koji je sam sebe ranio nespretno rukujući pištoljem.

Popodne smo se uputili na mjesto događaja, no vrata kasina odnosno automat-kluba bila su zaključana. Na njima je bio rukom ispisan natpis da objekt vrata otvara u 16 sati, da bi nešto kasnije taj rok bio produžen na 18 sati. Nekoliko građana koje smo sreli na rivi reklo nam je da nisu upoznati sa slučajem, a jedan nam je gospodin kratko rekao da zna da se ovdje dogodila neka pucnjava i da ga čudi da će se objekt uopće otvoriti.

Jedan nam je djelatnik obližnjeg kafića rekao da je čuo da se dogodila pucnjava i da je policija bila na mjestu događaja do devet sati ujutro, ali o detaljima događaja nije želio više govoriti. U razgovoru s Umažanima koje smo kasnije sretali priča o slučaju pomalo se raspletala, iako je ostalo još puno nepoznanica. Neslužbeno smo od gotovo svih čuli isto, iako nitko nije nazočio događaju: da je do pucnjave došlo nesretnim slučajem, kada je zaštitar, mladić u dobi od 29 godina, neoprezno rukovao pištoljem, koji je opalio i metak ga je pogodio najvjerojatnije u glavu.

Na mjesto događaja u ranim jutarnjim satima izašla je policija i hitna pomoć te je nesretni mladić prevezen u riječki KBC. Je li mladić nekome htio nešto pokazati na pištolju, pri čemu je oružje opalilo, nitko sa sigurnošću nije znao reći, jednako kao što zapravo nitko ne zna je li mladić u kasinu službeno radio kao zaštitar ili je tamo samo navratio.

Nijedan naš sugovornik nije spominjao da je bilo svađa, prijetnji ili tučnjave. O mladiću, za kojega vele da je iz Umaga, imaju pozitivno mišljenje i dodaju da je bio ozbiljan i zreo za svoje godine, zato ih je tim više začudila ova vijest i zabrinuti su za njegovo zdravlje.

Kad se automat-klub konačno otvorio, u njemu smo naišli na jednu djelatnicu, no ona nam nije htjela reći ništa o ovom događaju.

- Ne znam ništa, nisam bila u smjeni i ne znam što se dogodilo. Vlasnika nema i ne znam gdje je, odgovorila je. Na naš upit je li ranjena osoba bila njihov zaposlenik ili gost, djelatnica je ponovila da - ne zna ništa. (V. HABEREITER, B. BAN; snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter