Umag: Započeo festival antike "Sepomaia viva''

(T. G.)
(T. G.)

U Umagu je započeo petnaesti po redu festival antike ''Sepomaia viva''. U vrtu iza gradske palače posjetitelji mogu obići zanimljiv i nesvakidašnji sajam obrta i umjetnosti. Program se održava na i Trgu slobode i to od 18 i 30 do 22 sata. Posjetiteljima će tom prilikom biti prezentirano trgovište muzejskih suvenira Arheoloških muzeja Zadra, Zagreba i Istre, Muzeja antičkog stakla, Muzeja grada Umaga i Gradskog muzeja Sisak. Bit će tu i festival antike
za djecu s radionicama i lutkarskim predstavama ''Odisejeva putovanja'' i ''Perzejevske pustolovine'' umaškog društva Naša djeca. Zainteresirani će se moći okušati i u antičkim zanatima, radionicama eksperimentalne arheologije, ali i naučiti nešto novo o antičkom vinu s muzejskom bakhanticom.
U umaškom će Muzeju biti postavljena gostujuća izložba iz Pokrajinskog muzeja Koper ''Dama sa zlatnim naušnicama'' čije će se otvorenje upriličiti večeras u 20 i 30. Tokom ove dvije večeri, na Trgu će se održati i ''Scene oživljene povijesti'', antički plesovi udruge ''Gaia'' iz Umaga. (T.G.)


 


Podijeli: Facebook Twiter