Umag zapjevao s Alkom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stadion umaškog Stella Marisa na kojem se okupilo izmedu 1.500 i 2.000 njenih poklonika, docekao je u srijedu navecer svoju zvijezdu Alku Vuicu, koja je slavljenicki koncert u povodu 50. rodendana i 30. obljetnice glazbene karijere odlucila održati u rodnome gradu.

Kako prava rodendanska zabava ne može proteci bez velike fešte i puno prijatelja, tako se velikom Alkinom slavlju na pozornici odazvalo cak tridesetak poznatih hrvatskih i regionalnih pjevaca, koji su izveli najpoznatije hitove koji su im obilježili karijere, a cija je autorica upravo Alka, udruživši tako snage u koncertu koji je najavljivan kao najveci spektakl hrvatske glazbe u ovoj godini.

Hitovi koje je Alka napisala u suradnji s mnogim hrvatskim kompozitorima obilježili su generacije i ostavili dubok trag u domacoj zabavnoj glazbi. Koncert su otvorile djevojke iz Feminnema s izvedbom pet Tajcinih hitova, a predstavili su se i Boris Novkovic, Goran Karan, Halid Bešlic, Hanka Paldum, Jacques Houdek, Nina Badric, Maja Blagdan, Massimo Savic, Mladen Grdovic, Tereza Kesovija, Tony Cetinski i mnogi drugi.

Publiku je pozdravila i slavljenica, koja je otpjevala neke od svojih hitova poput "Laži me", "Otkad te nema", "Varalica" i "Što mi radiš". Sve izvodace pratio je glavni bend s više glazbenika i tri prateca vokala, pod ravnanjem Vladimira Babina iz Rijeke.

Publika je slavljenicu, ali i sve druge izvodace popratila glasnim aplauzom. Organizatori koncerta su Lira Intersound, Istraturist i Grad Umag, a cijeli dogadaj uživo je prenosio HRT Plus.


Podijeli: Facebook Twiter