Umag: Zamjenik pročelnika isključen iz SDP-a

Darko Juranović (J. PREKALJ)
Darko Juranović (J. PREKALJ)

Zamjenik pročelnika za komunalne djelatnosti u Gradu Umagu Darko Juranović, protiv kojeg je početkom ovog tjedna pokrenut postupak pri nadležnom službeničkom sudu zbog utvrđivanja povrede službene dužnosti zbog sumnje u zloporabu pozicije, ekspresno je i jednoglasno suspendiran iz SDP-a. To smo doznali sasvim slučajno jutros, a potvrdila nam je predsjednica umaškog odbora stranke Tanja Vrbat.

Podsjetimo - Juranović je bez znanja investitora, državne Agencije za promet i posredovanje nekretnina, obavio preinake u svom stanu u novoj POS-ovoj zgradi u naselju Komunela u dogovoru s izvođačem radova, a što ostalim stanarima nije omogućeno. To je otkriveno proteklog petka kada je u posjetu Umagu bio predsjednik Ivo Josipović, koji je ključeve novih stanova podijelio stanarima. Vlasnica jednog stana, Nataša Kovačević, na tu se nepravdu požalila upravo predsjedniku Josipoviću, naglasivši da je stan Juranovića i njegove supruge potpuno drugačiji od ostalih, te da su i ostali stanari tražili od izvođača preinake u stanu, a na što im je višekratno odgovoreno da se to ne može prije primopredaje ključeva.

- Predsjednik je uveličao svečanost i dao značaj tom projektu svojim prisustvom i izjavama. Nažalost, dogodila se neugodnost zbog upozorenja na sumnje da je djelatnik gradske uprave i član SDP-a iskoristio svoj položaj kako bi stekao prednost u unutarnjem preuređenju stana pred drugim građanima koji su se natjecali i dobili pravo na POS-ov stan. Taj isti dan navečer imali smo već prethodno zakazanu sjednicu gradskog odbora stranke te sam kao predsjednica nakon rasprave o točkama dnevnog reda predložila suspenziju, a odluka je bila jednoglasna. Zaključeno je i da bi bilo dobro da se pokrene službeni postupak o utvrđivanju odgovornosti, što je Grad u ponedjeljak i učinio. Statut SDP-a predviđa mogućnost suspenzije članstva radi narušavanja ugleda stranke i sumnje u nečasne radnje. Neka sada institucije utvrde odgovornost i točan tijek događaja, obrazložila je odluku Vrbat.

S moralne strane, dodala je čelnica stranke, SDP smatra da ukoliko nikome nisu bile dozvoljene nikakve preinake u stanovima, prvi to trebaju poštovati oni koji rade u gradskim tijelima, jer, kao takvi, upravo oni moraju biti primjer drugima.

- S kolegom Juranovićem sam razgovarala i on žali te je svjestan propusta. Treba naglasiti da je radove koji su izvedeni u stanu platio sam, za što je predočio i račune te da u tom smislu nije bilo zloporabe. Jednostavno, trebao je, kao i svi ostali, čekati primopredaju. U ime gradskog odbora SDP-a ispričavam se predsjedniku što je doveden u neugodnu situaciju, te svim građanima koji su se našli uvrijeđeni ili zakinuti. Isto tako zahvaljujemo se onima koji su ukazali na nepravilnosti, jer nam to pomaže da u svom radu budemo još bolji. Sada će nadležna tijela i institucije utvrditi odgovornost djelatnika Grada i predložiti eventualne sankcije, odgovorila je Vrbat na naš upit što su poduzeli u ovom slučaju. (Tanja KOCIJANČIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter