Umag: Za maraton prijavljeno 350 biciklista

Valter Bassanese, Bernard Musulin, Robert Kišerlovski, Vida Ferlin i Arlen Brozić
Valter Bassanese, Bernard Musulin, Robert Kišerlovski, Vida Ferlin i Arlen Brozić

Prvi hrvatski biciklistički maraton na cesti - Istria Granfondo održat će se ovog vikenda, 6. i 7. listopada, u Umagu i Novigradu. Uz ovaj natjecateljski dio velike biciklijade za koju se dosad prijavilo više od 350 sudionika iz desetak svjetskih država, organizatori iz klastera sjeverozapadne Istre priređuju za rekreativce utrke Adria.MOVE IT! Family, Junior i Kids, o čemu je na konferenciji za novinare govorio njihov predstavnik, direktor TZ.-a Buje Valter Bassanese.

Istria Granfondo će voziti i trenutno najbolji hrvatski cestovni biciklist Robert Kišerlovski te Vladimir Miholjević koji je 2004. vozio Giro d´Italia čijom stazom prolazo Istria Granfondo Classic.

Dio programa odvija se u sklopu međunarodnog projekta Adria.MOVE IT!, sufinanciranom iz sredstava EU-a, kojim se obilježava i Tjedan održive mobilnosti. Koordinatorica tog projekta za Grad Umag Vida Ferlin predstavila je rekreativna događanja.

- Dvije subotnje vožnje imaju start i cilj u Novigradu. Prva je Adria.MOVE IT! Junior, zatvorena kružna vožnja na parkiralištu kod gradske dvorane, za djecu do 10 godina. Druga, Adria.MOVE IT! Family okuplja obitelji i djecu iznad 10 godina. Vožnja kreće iz Novigrada i nastavlja se okolicom u dužini od 25 kilometara.

Prigodna biciklistička događanja nastavljaju se nakon početka glavnih utrka, na platou kod umaškog stadiona Stella Maris. Tu je kružna vožnja za mališane Adria.MOVE IT! Kids te atraktivna zabavna događanja, rekla je Ferlin.

Voditelj projekta Istria Granfondo Bernard Musulin istaknuo je da će sudionici imati jedinstvenu priliku slobodno proći biciklima cestama koje su inače rezervirane za automobile. Arlen Brozić, direktorica korporativnih poslova Istraturista naglasila je da "s obzirom na postojeće mogućnosti i velik potencijal destinacije, razvoju ponude za bicikliste Istraturist posvećuje posebnu pažnju. (Napisala i snimila Kristina FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter