Umag: Vijećniku upitna legalnost akvaparka

Danilo Latin pored akvaparka (T. KOCIJANČIĆ)
Danilo Latin pored akvaparka (T. KOCIJANČIĆ)

Novoizgrađeni akvapark u turističkom naselju Katoro, iza hotela Garden Istra, Istraturist je bez građevinske dozvole izgradio na tuđem zemljištu, ustvrdio je nezavisni umaški vijećnik Danilo Latin, koji proziva Grad Umag da ne poduzima ništa kada je Istraturist u pitanju i ne štiti svoju imovinu.

Osim akvaparka, podignutog na mjestu stare, srušene depandanse, muči ga što Istraturist u kampu Stella Maris, na zemljištu Grada Umaga, naplaćuje parkiranje, što po zakonu, kaže on, ne bi smio.

Latin je rekao da je od Grada na svoje vijećničko pitanje dobio dokumentaciju, tj. građevinsku dozvolu za srušeni objekt.

- Sve to čine da bi me izigrali i da ne moraju ništa prijaviti građevinskoj inspekciji. Vratio sam im to i na ponovljeni upit već tri mjeseca nema odgovora. Radi se o parceli 1207/2 k.o. Umag. S obzirom da dio terena (1268/1 k.o. Umag) u Stella Marisu naplaćuje Istraturist, a ostalo uz cestu gradska tvrtka Komunela, prijavio sam to policiji i o svemu obavijestio sve političke stranke te gradonačelnika. Čini mi se da se nitko ne želi zamjeriti Istraturistu, kao i u slučajevima kršenja Zakona o pomorskom dobru, pa ću osobno idući tjedan u USKOK, najavio je Latin.

Što se tiče akvaparka, dio priče potvrdio je dogradonačelnik Mauro Jurman, kazavši da je Grad izdao građevnu dozvolu za bazen i popratne sadržaje na površini od 650 četvornih metara, kao i uporabnu dozvolu, te da će komunalni redari izaći na teren provjeriti je li Istraturist izašao iz tih gabarita. Latin tvrdi da akvapark u stvarnosti koristi nekoliko tisuća kvadrata. Jurman je dodao je to još uvijek državno vlasništvo, jer nije završena procedura dodjele koncesije za turističko zemljište.

Za naplatu parkinga u Stella Marisu kazao je da bi Istraturist smio to naplaćivati samo u blizini objekata u svom vlasništvu te da će Grad, kao vlasnik tog terena, krajem godine naplatiti od Istraturista naknadu za korištenje tog zemljišta. "To je bolje nego ništa, sada je kraj sezone i ništa ne možemo promijeniti", zaključio je dogradonačelnik. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter