Umag: Vijećnici o izradi urbanističkih planova

Izmjenama i dopunama PPU-a izgradit će se najmoderniji sustav odvodnje (T. KOCIJANČIĆ/Arhiva)
Izmjenama i dopunama PPU-a izgradit će se najmoderniji sustav odvodnje (T. KOCIJANČIĆ/Arhiva)

Grad Umag pokrenut će izradu tri prostorno-planska dokumenta - Urbanističkog plana uređenja opskrbne zone Ungarija, izmjena i dopuna urbanističkog plana uređenja "Sportski centar Umag" i Prostornog plana Grada - kojima su gradski vijećnici na protekloj sjednici dali zeleno svjetlo. Što se prvoga tiče, kako je objasnio Vladimir Jakovac, v.d. pročelnika Udjela za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, u izradu novog plana išlo se jer su prometnice planirane neracionalno zbog čega nije došlo do realizacije zone. Osim toga, dodao je, poduzeća su dala zahtjev za gradnju na postojećim katastarskim česticama, a ne planiranim parcelama.

- Novi plan bit će izrađen po novom zakonu, fleksibilniji, kako bi se građevine mogle lakše realizirati. U izradu novog plana ide se kako bi se osigurali uvjeti za bržu izgradnju građevina gospodarske namjene i infrastrukturna mreža, rekao je Jakovac. Za izradu novog plana koji obuhvaća područje od 19 hektara, iz proračuna će izdvojiti 168.750 tisuća kuna.

Što se tiče izmjena i dopuna UPU-a "Sportski centar Umag", riječ je o planu površine 37 hektara koji dijelom obuhvaća postojeću sportsku zonu i ATP stadion. U izmjene i dopune krenulo se, kako je rekao Jakovac zbog promjena, kako bi se zona planirana za akvapark u pretvorila u nogometna igrališta, te kako bi se na mjestu gdje su planirani novi tenis tereni omogućilo njihovo natkrivanje i izgradnja popratnih sadržaja, poput kafića i ostalog. Također izmjenama plana omogućit će se izgradnja otvorenih teniskih terena u zoni pored one planirane za tenis dvoranu, a još će se jednom preispitati sve trase infrastrukture.

Treći dokument čija će se izrada izmjena i dopuna pokrenuti je prostorni plan Grada Umaga. Jakovac je rekao kao su u izmjene i dopune ide zbog izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji će omogućiti pročišćavanje do trećeg, najvišeg stupnja, te svih ostalih postavki vezanih uz sustav odvodnje. (NAPISALA Vedrana HABEREITER)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter