Umag: Večer uz Wonderful Youth Orchestra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Klasično koncertno ljeto Umag(o) classica u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta «Ante Babić» počelo je u petak navečer na prepunom Trgu slobode odličnim nastupom  Wonderful Youth Orchestra, orkesttra koji okuplja osamdeset i pet  mladih glazbenika od 12 do 18 godina. Cjelovečernjim koncertom oduševili su publiku.

Odmah na početku odsvirali su himnu Europske unije, pozdravljajući time njenu novu članicu. Sve to odvijalo se u zaista posebnom ambijentu ispred umaške župne crkve i zvonika, koji su bili prigodno osvijetljeni. Zatim su mladi glazbenici, pod ravnanjem maestra Igora Corettija – Kureta, izveli još kompozicije Wagnera, Verdija i  Bizeta i na najbolji mogući način predstavili svoj talent.

Omladinski orkestar osnovao je Coretti - Kuret , violinist i glazbeni pedagog iz Trsta, a okuplja umjetnike iz više europskih zemalja. Za njih je to jedinstvena prilika da sviraju u pravom simfonijskom orkestru a u isto vrijeme to je i druženje mladih različitih jezika, kultura i porijekla. Glazbeno je to i odgojno izuzetno vrijedan umjetnički projekt, jedinstven na europskoj glazbenoj sceni, u kojemu su imali čast uživati i Umažani i njihovi gosti i to potpuno besplatno. Bila je to zaista posebna večer.

Ovo nije jedini koncert klasične glazbe kojega će umaška publika moći poslušati na čarobnoj otvorenoj pozornici glavnog trga. Sljedeći je 16. kolovoza, a predstavit će se IstriaPhonic Orchestra koncertom za dva klavira i gudačkim orkestrom. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter