Umag: Usred ljeta zatvoren hotel Adriatic

Zatvoren hotel Adriatic (J. PREKALJ)
Zatvoren hotel Adriatic (J. PREKALJ)

"Poštovani gosti, GH Adriatic zatvara 3. kolovoza. Za sve upite i potrebe za vas je na usluzi recepcija hotela Sipar. Hvala na razumijevanju". Obavijest je izvješena na ulaznim vratima zatvorenog Istraturistovog hotela Adriatic u Umagu, s listom 18 turista koji su ovdje rezervirali smještaj od 3. do 25. kolovoza, ali su premješteni u hotele Sol Umag, Sipar i Polynesia.

U Istraturistu kažu da je hotel zatvoren 3. kolovoza jer jednostavno nije bilo gostiju te da je riječ o sasvim uobičajenoj poslovnoj odluci. Doduše, depandansa hotela ostala je otvorena gdje ima gostiju.

Adriatic je kategoriziran kao Guest house (2*), pa se otvara za osoblje i partnere u vrijeme ATP-a, te eventualno za goste koje u špici sezone nije moguće smjesti u ostale objekte Istraturista. S obzirom da je ove godine izostala "super špica", donesena je poslovna odluka da se objekt nakon ATP-a zatvori, a da depandansa Adriatica, čije su sobe ove godine uređene, ostane otvorena.

Ova je odluka sasvim uobičajena, odgovara nam direktorica korporativnih poslova u Istraturistu Arlen Brozić. Ujedno odbacuje špekulacije koje su se pojavile u javnosti da se prodaje dio portfelja Istraturista. (K. FLEGAR i B. BAN; snimila J. PREKALJ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter