Umag: Uređene okućnice uljepšavaju grad

Gradonačelnik Vili Bassanese i direktorica TZ Grada Umaga Sanda Bravar Radizlović s dobitnicama nagrada
Gradonačelnik Vili Bassanese i direktorica TZ Grada Umaga Sanda Bravar Radizlović s dobitnicama nagrada

Turistička zajednica Grada Umaga u sklopu akcije "Neka moja Istra blista" svake godine provodi ocjenjivanja najljepše uređenih okućnica, balkona i poslovnih prostora na području Grada Umaga.

Nakon obilaska ovogodišnjih kandidata za sve kategorije natjecanja, komisija u sastavu Ester Brajković Vladilo, Tanja Rako i Iva Jakac Brajković zadovoljna je uređenjem okućnica, balkona i poslovnih prostora u samom gradu, ali i prigradskim naseljima.

Na njihov prijedlog Turističko vijeće TZ-a Umag donijelo Odluku o dodjeli priznanja i novčanih nagrada za najbolje uređeni okoliš stambenog objekta, najljepše uređeni balkon i poslovni prostor na području Grada Umaga u 2015. godini.

Tako je za najljepše uređen okoliš poslovnog prostora proglašen restoran "Antonia" iz Zambratije, a vlasniku je pripala zaslužena nagrada od 2.000 kuna.

Za najljepše uređene balkone nagrađene su Božica Baksa iz Umaga koja je dobila prvu nagradu vrijednu 1.000 kuna, drugu nagradu i 700 kuna dobila je Mara Zbinden Princip iz Umaga, a treću nagradu i 500 kuna zaslužila je Katica Illes iz Murina.

U kategoriji najljepše uređenih okućnica također su dodijeljene tri nagrade, a najvrednija u iznosi od 5.000 kuna pripala je Veri Radin iz Umaga za nedvojbeno najljepše uređen okoliš stambenog objekta. Drugu nagradu u iznosu od 1.000 kuna dobila je za svoju okućnicu Ljiljana Terzić iz Umaga, a trećeplasirana je bila okućnica kuju je uredila Miljka Savić iz Umaga. Ona je osvojila treću nagradu u iznosu od 500 kuna.

Ova već tradicionalna akcija godine privlači sve veći broj sudionika, a cilj Grada Umaga i TZ-a Umag je potaknuti građane da se prijave na natjecanje i pokažu rezultate svog truda i rada koje su ulažu u uređivanje svojih balkona, okućnica i poslovnih prostora. Natjecanje je ujedno i vid nagrađivanja građana Umaga koji svojim doprinosom uljepšavaju sliku grada. Nagrade za najljepše umaške okućnice, balkone i poslovne prostore u hotelu Melia Coral nagrađenima je uručio gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter