Umag: Umjetnost muzičke fotografije

Sonycyut - The art of music photography
Sonycyut - The art of music photography

"Sonycyut - The art of music photography" naziv je prve samostalne izložbe mladog, perspektivnog fotografa Mattea Prodana, koja je otvorena u Muzeju Grada Umaga.

U njegovom kreativnom radu Mattea vode dvije ljubavi - glazba i fotografija. Započeo je fotografirajući portrete, ali se s vremenom sve više specijalizira za muzičku fotografiju, točnije fotografiranje mladih alternativnih bandove s područja od Trsta, preko Beograda do Splita, objasnila je kustosica i v.d. ravnateljica Muzeja Biljana Bojić.

Suradnja Muzeja i ovog autora nije stala na izložbi, već je Matteo u istim prostorijama gostovao i sa svojom radionicom koja je bila otvorena za građane do 10. lipnja. Događaj karakterizira i pohvalna gesta - fotograf je naime ponudio na prodaju sve izložene radove, a prihod je u potpunosti namijenio za pomoć stanovnicima stradalim u poplavama.

Otvorenje izložbe bilo je popraćeno nastupima dva banda. Na prvom katu Muzeja svirao je The Moon Company iz Trsta. Uslijedio je u bivšem lapidariju nastup grupe Nellcote iz Zagreba, u akustičnom izdanju, u sugestivnoj atmosferi uz svjetlost svijeća i projekciju Matteovih fotografija.

Ova je svirka je ujedno bila i najava za drugo izdanje festivala Indirekt, koji će se u Umagu održati 4. i 5. srpnja. Predpremijera Indirekta nastavljena je u American Baru, gdje su se u organizaciji udruge mladih Fobija uz spomenute grupe predstavili i Čao Portorož iz Ljubljane i DJ projekt Rubikon. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter