Umag: Ukrao i spalio božićne ukrase

(Snimio Mateo SARDELIN)
(Snimio Mateo SARDELIN)

Tridesetdvogodišnjak iz Umaga ukrao je novogodišnje i božićne ukrase vrijedne oko 150 tisuća kuna, spalio ih i izvukao bakar te ga prodao. Utvrđeno je da je tijekom listopada u skladištu u Jadranskoj ulici u Komuneli u Umagu otuđio dekorativne ukrase za Božić i Novu godinu te time oštetio Grad Umag. Ukrase je spalio nedaleko od mjesta krađe da bi iz njih izvukao bakar. Zbog kaznenog djela teške krađe protiv 32-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave putem pazinskog Općinskog državnog odvjetništva.

Na mjestu događaja u bivšoj vojarni u Umagu pronašli smo gdje je 32-godišnjak zapalio novogodišnje ukrase da bi izvukao bakar, kao i mjesto odakle ih je ukrao. Muškarac je, po svemu sudeći, provalio u gradski prostor i izvukao koliko je mogao ukrasa te ih je odvukao stotinjak metara dalje, ali u krugu skladišta gdje ih je zapalio.

Vatru je zapalio u blizini veće količine odrezanih suhih grana pinja, koje srećom nisu planule. Pobrinuo se skinuti sijalice s ukrasa koje je ostavio kod zgarišta jer mu očito nisu bile zanimljive, a pretpostavlja se da još funkcioniraju.

U skladištu je ostalo još ukrasa, tako da će Umažani ipak moći uživati u blagdanskom ozračju. Na provaljena vrata stavljeni su lanac i lokot.

- Morat ćemo kupovati nove ukrase za nadolazeće blagdane i trenutno ne znam kako ćemo to riješiti. Oštećeni smo za iznos sigurno veći od 150 tisuća kuna. No, nisam detaljno upoznat sa svime što se dogodilo, ali znam da to trebamo riješiti vrlo brzo, odnosno kupiti nove ukrase, kazao je Mauro Jurman, dogradonačelnik zadužen za komunalne djelatnosti. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter